Szefmester#64
Nem akarok ostobaságokat írni de lehet hogy mégis az lessz a vége. A piramisok ugye egyfajta temetkezési szokás emlékei. A vikingek is kőhalmokat emeltek a nagy harcosok/vezérek/királyok végső nyughelye fölé. Magyarországon is található pár ilyen síremlék asszem.. mégpedig Százhalombatta környékén, mint ahogy a neve is mutatta. Bár nem vagyok ezekben 100%ig biztos mert elég régen hallottam róluk és nem is tartoznak az érdeklődési körömbe. De mindenki tudja nem csak egyiptomban vannak piramisok, és azok sem mind azok a hű de szabályosak közé sorolhatók.. legalábbis van pár lépcsőspiramis is. igaz kissebbek de régebbiek. Nekem ezzel a cikkel csak annyi a gondom hogy 12000 éves lenne az "építmény". Bár ha megnézzük minél régebbi egy egyiptomi piramis annál kissebb és lépcsősebb, mintha egy kis építkezési evolúció ment volna végbe.
Ha a világ többi pontján vannak piramisok, és hasonszőrű építmények akkor itt miért ne lehetne? persze nem az egyiptomi nagypiramisokhoz kell hasonlítani ezeket. de a rendeltetésük valsze azonos. Temetkezési hely.