• HUmanEmber41st
    Ok, tehát csak véletlenül lett ismert a piramis hatás,mert véletlenül a 4 oldala a 4 égtáj felé "sikeredett".
    Jó, vízi úton szállították az obeliszket. De nem a rómaiak bányászták, nem ők szállították el a bányából ( a hegyoldalból víz nélkül).
    És akkor még a kőtömböket egymásra is kellett rakni, + megmunkálni olyan felületre, h a kést nem lehet közéjük dugni a mai napig sem.
    Igen, vannak teóriák, h körbetemették földdel, meg tavat duzzasztottak köréje, de mindez akkora munka lett volna, h nem is élt a földön annyi ember ( a tud. mai állása szerint) akik ezeket megcsinálták volna. Ráadásul a sivatag közepén, ahova eleve mindent szállítani kellett ( vizet, élelmet). Aztán fegyelmet is kellett tartani, szerinted hogyan vettek rá milliós nagyságrendű embereket, h azt csinálják, ami kell?? Mind önszántából "dalolva" ment? Bár az meglehet..
    És nem azt kérdeztem, h vannak-e nagyobb épületek, mint a piramisok, hanem, h melyik államnak lenne akkora gazdasága, h egy piramist tudjon építeni a sivatag közepében 20-30 kilométerre a kőbányától, és mindezt csak görgőkkel, meg kézi eszközökkel... ez a kérdés!
    Azt pl hogyan oldod meg, h ( az egyáltalán honnét kitermelt és odaszállított) fagörgők ne süllyedjenek el a homokba????
    És hozzá kell tegyem, mindezt ~30 év alatt fel is kell építeni, ( meg a többi templomot meg a Szfinxeket egyebeket)

De mondok mást: láttam egy dok. filmet arról, h amikor építették a Szuezi-csatornát odébb kellett költöztetni egy síremléket, amely előtt egy tömbből kifaragva volt egy fáraó és neje szobra.
    És mit csináltak a '960-as években is? Szépen felfűrészelték, mert egyben nem tudták odébbvinni... Akkor ugyanúgy építhettek mindenféle darut, és járműveket, ám mégsem bírták egyben elszállítani..
    Én olyan helyen dolgozok, ahol több 10 tonnás gépek vannak, néha átrendezik a csarnokot, olyankor bizony meg kell mozdítani ezeket a súlyokat+ szoktam segíteni egy kőfaragó ismerősömnek is a szállításban.. szal van egy kis tapasztalatom ebben a témakörben.. ( persze nem annyi, mint a piramisok valódi építőinek) :) :) :)