• Tiberius B
    nem úgy értem, hogy az ami volt hogy néz ki, ez csak egy kifejezés, inkább azt kellett volna írnom, hogy: mi a fene az a szupercivilizáció vagy mondjuk a szuperfejlett civilizáció, mert nincs még tapasztalatunk, mi ezek definíciója? "Hogy néznek ki az ilyenek?"
    Ha már így kijelentgetünk róluk mindenfélét.
    Szerintem három fogalmat kéne most tisztázni, szerintem ill. számomra: szupercivilizáció, szuperfejlett civilizáció, és esetleg szuperintelligens civilizáció.
    Mert én pl. szuperciv. alatt az emberiséget érteném, azon belül vannak a szimpla civilizációk, amik "társadalmi alapokon" alakultak ki; a szuperfejlett civilizáció pedig olyan mintha mindent meg tudnának csinálni a technológia segítségével (nem tom másképp mondani, mint fejlett); ennek ellenpárjaként jelentkezhetne a szuperintelligens civilizáció, ami meg mondjuk értené az univerzumot; szerintem pl. egy "szuperfejlett" civ. nem feltétlen felel meg a "szuperintelligens"-sel jelzett minőségnek, mert mondjuk az "átlagember" marhára nem tud semmit, csakhogy 1. gomb=csirke; stb...stb...stb úgyse birom átadni rendesen azt ami a fejemben, jár, de azért remélem vmennyire érthető:-)