data4#141
azért a Bibliát meg a Télapot nekeverjük
egyébként sokmindenről kiderül hogy igaz amit mesének hittek, pl Trója, de ha léteztek is ilyen szerkezetek azt nyilván senki nemfogja megtalálni márcsak a mérete miatt sem, de ebbe nemenjünk bele
a másik itt nemcsak kőtömbökröl van szó, mivan pl az obeliszkekkel köztudott hogy az egyiptomiak előszeretettel egy töbmől csinálták, ezesetben nemgránit:), de lényeg hogy voltak darabok amik meghaladták az 1000tonnát, megprobáltak pár éve egy 100tonnásat felhuzni, nyugalom nemsérült meg senki, de nemsikerült, igen tudom elbénézták, pedig régészek irányitották őket hogy volt anno, és hogy kéne,
Washington D.C ben van egy hasonló méretü obeliszka Capitoliumal szenben, azthiszem javitson ki valaki ha tévedek, de az több részből van összerakva, mert nemtudták az amcsik sem egybe a helyére rakni, nos az egyiptomiaknak ez mégis gyerekjáték volt és ezt 100 számra csinálták.
Akinek még mindig nemlenne elég, Libanonban azthiszem link nincs mert nem neten találtam, vannak fekvő trilitonok, koruk ismeretlen, durván súlyukat nemtudták megbecsülni, de több mint 40000 tonna az tutti, különböző méretüek 100-200m, most jön a legjobb, BiroAndrás most aztfogja szerintem mondani hogy nemnagy cucc fekszenek, kifaragták őket és otthagyták, igen ám de nem ott faragták ki őket, megtalálták a hegyet ahonnan származnak , 120km mindössze, na kérdés egy Essex osztályú anyahajónak megfelelő súlyt hogyan viszel 120km re