• Darth Sith
    #16
    "Mihály György, az ASVA elnöke volt, aki 100 millió dolláros veszteségről számolt be a hazai piacon az elmúlt évet tekintve, ami véleménye szerint a producerek helyett a kalózoknál landolt"
    1. a letöltők 95%ka csak magán célra töltöget, hogy otthon megnézhesse/meghalgathassa az adott terméket. Alig csak egy nagyon töredék részük töltöget úgy, hogy majd később pénzért tovább adja. Kétlem, hogy Magyarországon, az elmúlt évben ez több mint 100 millió dollár, azaz 20000000000 forint értékben adtak volna el kalóz másolatokat. Ez kissé dúrva szám, maximum a filmek bevétel hiányának az összértéke, de még annyi sem lehet ez az összeg. Pláne nem, hogy ennyi landolt volna a kalózok zsebében.. Vicc

    "ProART elnöke ugyanezt erősítette meg és hozzátette, hogy "ez nem a pénzről szól", hanem a jogtudatosság hiányáról"
    LOLOLOL!!! És ezt kinek próbálják beadni? Amikor a RIAA olyan bünetéseket szab ki, hogy egy mp3 értéke 750dollár büntetés... ugyanmár, mér szóna a pénzről... hülyeség.. ki feltételezne egyáltalán ilyesmit...

    "Csak szex és más semmi című filmet 186 000-en töltötték le illegálisan"
    honnan tudja ezt ilyen pontosan? Az egy dolog hogy DC-ről, torrentről töltögetnek, de hogyan tudják számontartani hogy hány felhasználó szedte le? Mindegyik felhasználót ellenőriznek folyamatosan és ellenőrzik a gépét, hogy töltik e róla? jó vicc.

    "Felvetődött bennem az a kérdés is, hogy vajon komolyan gondolják-e azt, hogy akik letöltik azok valóban meg is vennék ezt a mai piaci árakon"
    természetesen nem. A filmek nagyrésze ami mostanság a mozikban megy, kb a maximum 1xer nézhető kategóriáju. Leszedi az ember, megnézi, majd egy mozdultattak letörli, mert mekkora szenny. Ha meg tényleg, valami igazán jó filmet sikerül leszedni, netán később ha picit lejjebb ment az ára, úgyis megveszi, hogy rendes minőségben, hangzásban nézhesse. De azokat a filmeket, amelyek ma hálivúd nyomat, egy centet sem érnek.

    " jóhiszemű felhasználó vagy ő maga is orgazda? A producer az utóbbira szavazott"
    nem túlzás ez egy cseppet? Lassan komolyan ott tartunk, hogy kevesebbet ül egy drogcsempész, nemi erőszakot elkövető stb.. ember mint egy warezoló. Végülis, mennyivel súlyosabb bűn letölteni pár filmet, mint pl egy nemierőszakot elkövetni? szegény lány egy életre szellemileg gázos lesz, nem biztos hogy kitudja is valaha heverni, de az, hogy letölt valaki két filmet, sokkal nagyobb bűn, mert megkárosította 10 dollárral a kiadót.. Arányos, nem?


    "szellemi termékek jogi védelme"
    azokat a filmeket, amelyeket manapság nyomatnak, nem nevezném szellemi terméknek. Az hogy valaki feltalál valamit, és szabadalmaztatná, azt persze senki sem támogatja. Egy szabadalom nagyon sok pénzbe kerül, és sok egyszerübb ember, aki feltalál valamit, nem tudja megfizetni, nagyobb cégek ellopják az ötletüket, és halálra keresik rajta magukat, míg a feltaláló éhen hal, mert minden pénzét ebbe ölte bele. Ezeket kéne védeni, nem az ilyen szennyeket.

    " fiúk-lányok, ha nem veszitek meg a lemezeket, akkor nem tudunk majd újat csinálni, sőt ha kevesen veszik a lemezeket, akkor az új rossz minőségű lesz, mert nem lesz elegendő forint a drága stúdiók bérletére."
    ha nem vesszük meg, kevesebb szemét lesz a piacon, a jó minőségü, igényes zenét, továbbra is megveszik. Vagy netán azért szólít fel, mert így nem tudja megvennia következő porsche-t a garázsba?

    "hiszen ő a rendőrséget vonná be és börtönbe csukna minden kalózt."
    Egyértelmű. Warezolásért börtön. Az meg senkit nem érdekel, hogy minden este megvernek, megkéselnek több tucat embert a parkokban, tereken.. Nincs mögötte pénz, mindneki szarik rá. Senki nem keresi a tetteseket. Cigányok azokat támadhatnak meg az utcákon akiket akarnak, rendőrök odamenni is lusták, vagy félnek. Mert nincs hatalmuk. Nem mernek szembe szállni pár randalírozóval, de a magányos letöltögetőt egyből támadják, mert ott pénzt buknak el, és ez fontosabb indok, mint az emberek testi épsége.