Pl. BSplayer (igen kidolgozott kodek kezelője van [a propertiest(?) nem ajánlott bántani hozzánemértőknek, az utolsó táblán! de a csak-ezt-használd/ezt-használd táblától nem kell félni, baj esetén simán kikapcsolható, törölhető]). De pl. az MPC-ben is lehet állítani, saját vagy külső kodekeket használjon. Pan-scan/zoom is van a BSP-ben, meg több playerben.
A BSplayer megjegyzi a képjellemző-beállításokat is (azt hiszem a WMP nem). Ja, meg pl. az MPC-ben lehet kockánként is léptetni... (Bár néha fagy a sz@r kodekek v. eleve a kodek-rendszer [a la DirectShow] hibája miatt. Így ilyen biztos nem lesz a WMP-ben.)
"Mint mindegyik, amit eddig láttam. Legalábbis a lassú indulás általános"
Miket láttál eddig? Szerintem a kis playerek gyorsan indulnak. (A videolejátszás elindítása adott esetben lassú lehet, főleg ha kicsit sérült vagy hiányos.)
"a memóriát nem nagyon nézem, mert van elég.
Ha sosem dolgozol közben... Vagy neked 4GB-od van?
"Miért kapcsolná ki a gyorsítást?"
Kérdezd meg tőle. :) Talán mert olyankor, ha valami elkéri a kép-adatot, más úton halad a feldolgozás, vagy ilyesmi.
"Én nem tapasztaltam. A filter akkor is aktív, ha nincs felirat, tehát elvben akkor is lassítana. Márpedig HD(1080p) videókat gond nélkül lejátszok, és ahhoz kell a HW gyorsítás, még erős gépeken is."
Pont a HD-s videókkal volt gond az egyik ilyen filter esetén. Azzal, amit az MPC-hez adnak/adtak, nem tudom a nevét. Leirtottam (a filtert), minden oké lett.