• SaGa Jr
    A summon jinn varázslatot én a fővárosban vettem meg a Quest-es templom előtti alkimista nőcitől, még valamikor a játék utolsó harmadában.

Na ez abszolút magasabb mágia. Tehát teljesértékű ember varázsló kell hozzá, de nem elképzelhetetlen, hogy még az alkimista is megtanulhatja (sarlatán és elfek nem). Én is a csatlakozó harci varázslóval tanultam meg és alkalmaztam.
    Fix astral pont értékű varázslat (30 pont) és 20 percig marad a kicsike. Viszont mindig változnak az értékei, nem úgy mint mondjuk egy helpful paw által idézett állatnál. Tehát lehet hogy bődület nagy vitality értékkel (14-es szintű karakternél ugyanilyen skill értékű varázslatnál jött már 55-60, de 75 pontos jinn is), közepes endurance és astral pont értékkel jön, de van hogy minden csak kicsivel jobb az átlagosnál. Sosem gyenge semmiben, de van hogy nagyon erősre sikeredik.

A második helyért a summon elemental és az árnyéklény idézés versenyez. Előbbi kevesebbet bír, de aki megüti vagy akit megüt, azt meggyújtja. Utóbbi több sebzést elvisel és nagyobb endurance mennyiségből akciózik, meg nehezebb is eltalálni.

Lehet, hogy a csonti idézés is majd jó lesz, valamikor 12-es fokozat felett. Talán akkor majd beadja a csonti varázslót, ami támogatónak jó lehet, de eszement kevés pofontól összeesik.

Első végigjátszáskor rogue-val mentem és nagyon hatékony volt, mágia egyáltalán nem hiányzott számára. Arra ott volt a játék végén a csatamágus, mellette volt még a warrior(az alapból magával hozott kardjával, aminek a spec képességét egyszerűen nem lehetett überelni, plusz teljesen vasban) és az elf harcos. Most meg elf harcossal nyomulok és jobban kell támaszkodnom a társakra, de jobban meg is osztom a feladatokat. Nem akarok sok mindent megtanítani neki, csak ami tapasztalatom szerint szükséges lehet. Mágiából az alapkészlet mellé talán az idézés (helpful paw) és valami védőmágia figyel majd be neki.