• BiroAndras
    "Amúgy nekem sem tart 1 percig sem, egy uninstall, ha nem windows installeres"

Nekem az installeres sem tart 1 percig.

"nemtom ez miért terjedt el"

Mert eccerű használni, és működik. Egyébként nem csak MS installer van.

"Egyébként azt nem értem hogy miért kell egyáltalán ez a telepítés"

Hogy az egységsugarú júzernek ne kelljen kézzel másolgatni, és kitömöríteni. Meg sok esetben egy csomó beállítást megcsinál az installer (ezt persze lehetne első induláskor is).

"És programok nemtom miért nem képesek tárolni a bizonyos beállításokat egy fájlban ami a könytárukban van, és miért kell mindenféle beállítást a registrybe írogatni."

Mert erre való a registry. Sokkal jobb, mint millió szanaszét fájlal szopni.

"Videokártya, na mondjál az ATI videokártyákhoz jó drivert? Sok választás van, catalyst, és ennyi (az omega úgyis catalyst alapú), vagy mondjál nforce2-es alaphoz jobb drivert, mint az nvidia drivere??? Na tudsz mondani jobbat? Ennyi drivert telepítek fel összes, a többi vindózos driver."

Meg amiről még nem tudsz. Hangkártyád pl. nincs? Meg az alaplapon a chipset, ami ugye integrált hálókártya, hangkártya, stb. Ezeknek mind külön drivere van, amit a gyártó ad.

"Ja meg az LG, ATi, nvidia, stb. meg szar hardver mi?"

Ez nem csak márkafüggő, bármelyik darab lehet hibás. A stabilitást sokminden befolyásolja : alaplap, memória, táp., IDE kábelek, vinyók, stb.

"Na ezaz, ha olyan kvára értenek hozzá, akkor miért nem ők írják?"

Mert nem írhatják. Egyrészt a gyártó nem ad ki olyan szintű dokumentációt, ami ehhez kellene, másérszt ennyi erőforrása az MS-nek sincs.

"Én a még a kisebb hibákat is megjegyzem, ha zavarnak, nem csak a nagyokat"

De a kis hibáknak semmi közük a stabilitáshoz.

"Amúgy nekem 5 év alatt meg összesen 3 kékhalál volt, max 5 fullra fagyás. És? Ettől még nem stabil."

Ez neked nem stabil??? Ember, láttál már te win 9x-et???

"Ha egyszer elűnedeznek lemezmeghajtók a vin szerint, meg egyszer csak 4 bites színmélységgel indul a vindóz, és azt írja, hogy a driver a windóz régebbi verziójához készült(közben meg ugyanúgy 2000/xp-s mint a telepítésekor volt ), de addig meg semmi gond nem volt vele, aztán újratelepítem ugyanazt és megint nincs gond vele, vagy a start menüben a feliratok helyén fekete csík van, de máshol meg jók a feliratok, és persze ezt is megoldja egy újraindítás, vagy jóesetben egy f5, vagy egy bezárt ablak, "darabja" benne marad a start menüben."

Ezek közül egyiket se láttam még se a saját gépemen, se másén. Pedig igen sok géppel van/volt dolgom. Szóval nálad van valami nagy gebasz.

"Én 5 vindózos gépből 4-en találkoztam ezzel a hibával, úgyhogy nézz körül kicsit...."

Akkor a te kisugárzásod okozza. Nekem legalább száz, de lehet, hogy több különféle XP-s géppel volt már dolgom. Egyiken se láttam ilyet.