• Sanyix
    #109
    "Van, csak nem tudsz róla. A registry-ben is sok helyre írhat, és a vájljait se scak a saját könyvtárába pakolja. Egyébként neem a szabályos uninstall se tart 10 percig (de még 1-ig sem)."
    De tudok róla :) installkor eléggé követhető mit hova rak,+ ott a log. Amúgy nekem sem tart 1 percig sem, egy uninstall, ha nem windows installeres (amúgy windows installerrel a telepítés is sokkal tovább tart, mert egy fos), nemtom ez miért terjedt el, az eddigi telepítők teljesen megfelelőek voltak, de az ms-nél ez jószokás, hogy egy jó dolog után csinálnak egy szart, és azt terjesztik.Egyébként azt nem értem hogy miért kell egyáltalán ez a telepítés, mert jópár program simán megy úgy is hogy egy zipből kicsomagolom a vinyóra és kész. Közben ugyanebből van telepítős, ami összevissza pakolgat mindenfélét, registrybe, meg mittudomain hova. És programok nemtom miért nem képesek tárolni a bizonyos beállításokat egy fájlban ami a könytárukban van, és miért kell mindenféle beállítást a registrybe írogatni.

    "Ez nem ráfogás, hanem tény. Jó hardveren, és jó driverekkel (és vírusok nélkül) nincs gond. Ezt nagyon sokan tanúsítják (köztük én is)."

    Na nézzük mihez is használok külön drivert, amit nem a windóz telepít fel. Videokártya, na mondjál az ATI videokártyákhoz jó drivert? Sok választás van, catalyst, és ennyi (az omega úgyis catalyst alapú), vagy mondjál nforce2-es alaphoz jobb drivert, mint az nvidia drivere??? Na tudsz mondani jobbat? Ennyi drivert telepítek fel összes, a többi vindózos driver. És azokkal is van néha baj van, mert annyira értenek hozzá ms-ék... Ja meg az LG, ATi, nvidia, stb. meg szar hardver mi? Vírusom továbbra sincs, és nagyon rég nem is volt.

    "Nem ők írják a drivereket, hanem a HW gyártók."
    Na ezaz, ha olyan kvára értenek hozzá, akkor miért nem ők írják? Mert ugye a hw gyártó, szerintük, meg bizonyos ms fanok szerint is mindíg szart gyárt, de a vindóz aztán tökéletes, nincs köze a hibához...

    "Akkor ezek szerint én egy nagy halom nemlétező dolgot láttam már.
    Miért van az, hogy amióta XP van otthon (kb. 5 éve), 10-nél kevesebbszer láttam kékhalált? És ezek közül is mindnek megtaláltam az okát(HW/driver hiba)."
    Én a még a kisebb hibákat is megjegyzem, ha zavarnak, nem csak a nagyokat, ezért útálom egyre jobban a wint-t, minél többet használom (dehát a piaci helyzetével sikerült rákényszeríteni az összes játékfejlesztőt hogy vindózra írja a gémeket, kevés kivétellel, így aki játszani is akar, annak nincs más választása, talán ez a közeljövőben elkezd változni). Amúgy nekem 5 év alatt meg összesen 3 kékhalál volt, max 5 fullra fagyás. És? Ettől még nem stabil. Ha egyszer elűnedeznek lemezmeghajtók a vin szerint, meg egyszer csak 4 bites színmélységgel indul a vindóz, és azt írja, hogy a driver a windóz régebbi verziójához készült(közben meg ugyanúgy 2000/xp-s mint a telepítésekor volt ), de addig meg semmi gond nem volt vele, aztán újratelepítem ugyanazt és megint nincs gond vele, vagy a start menüben a feliratok helyén fekete csík van, de máshol meg jók a feliratok, és persze ezt is megoldja egy újraindítás, vagy jóesetben egy f5, vagy egy bezárt ablak, "darabja" benne marad a start menüben. Na én ezeket is megjegyzem. Ha nem az én saját gépemről lenne szó, lehet hogy nem érdekelne, de mivel az én gépemről van szó, így érdekel.
    "Az idegesítő dolgok hogy jönnek a stabilitáshoz? Kisebb hibák alatt mit értessz?" előző^^

    "Ennek is millió oka lehet. Pl. valami fel volt téve, ami okozta, és a reinstell ezt kitörölte. Pl. lehetet vírus, bugos CD kezelő progi, valami elcseszett másolásvédelem, stb.
    Én még sose láttem ilyen hibát, pedig elvben nálam is ugyanaz az XP fut."
    Én 5 vindózos gépből 4-en találkoztam ezzel a hibával, úgyhogy nézz körül kicsit....