• sonicXX
    Azt már eddig is támasztották alá teóriák sőt festmények is, hogy Európában is voltak piramisok. Személy szerint én érdeklődve várom majd az első eredményeket, és kicsit bizakodom is a felvételek és a mért méretbeli adatok alapján. Persze nem zárható ki, hogy ezek természetes képződmények, de azért lássuk be: a természetben meglehetősen ritkák a szisztematikus és szabályos formák - kivétel a kagylógyöngy :]

Hogy a piramisok hogyan épültek, arra számtalan-számos teória létezik már, aki nem lusta utána olvas, és eldönti a neki szimpatikusat. A legújabb realista álláspont szerint mesterséges vízmedencét hoztak létre, és abban a köveket jelentősen könnyebben és pontosabban tudták mozgatni. Az ezoterikus magyarázat szerint a köveket mágikus energiával (telekinézissel) mozgatták. Az alien-fanoknak is megvan a saját elképzelésük, miszerint idegenek építették. Emellett hallottam már időutazásos elképzelésről is, és egyéb számomra hajmeresztő marhaságnak tartott dolgokról. Mondom: akit érdekel, nézzen utána, csak könyörgöm, ne szajkózza, hogy mi kizárólagos igazság, mert egyrészt idegesítő az 5-ik után, másrészt még egyik teóriát sem tudták bizonyítani mindent kielégítően.

Ugyanakkor szerintem érdemes nem jómagyarember módjára (pesszimistán) hozzáállni a kérdéshez, már csak azért is, mert ha beigazolódik, annak komoly gazdasági hatásai lehetnek a megnövekedett turizmus miatt, valamint ne feledjük: öreg kontinensünk egy újabb ékszerrel gyarapodhat, és szerintem ezt mindenképp megérné ha nem is tisztelettel, de legalábbis az első eredményekig türelmesen, fenntartással kezelni.