Budapest | 2006.04.22
  • w77d
    #56
    Sziasztok! Én alapvetően tisztelem a Critical Mass elveit és minden bringást, pedig autós vagyok, csak nagyon ritkán tudok bringára pattanni időhiány miatt :(

    De! Egyes bringások viselkedése egyszerűen felháborító!! Tudom, az autósokkal is vannak bajok, de azért nem kell minden autóst szivatni. Ma a Stefánia úton közlekedtem a fekete Opel Corsa D típusú gépkocsimmal (hátha valaki magára ismer), mikor egy barom a bicikliút helyett a kocsiúton közlekedett, ráadásul úgy, hogy amikor megérkeztem mögé, szépen lassan egyre inkább húzott a sáv közepe felé. Gondoltam figyelmeztetem, egy rövidet rádudáltam. Erre a paraszt úgycsinált mintha lejjebb húzódna, de amikor elkezdtem volna előzni megint kijött elém, majdnem elgázoltam. Persze félrerántottam a kormányt, majdnem nekimentem a belső sávban haladó kék BMW-nek (tőle ezúton mégegyszer elnézést kérek). Erre a biciklis csávó nekitenyerelt a kocsimnak. Meg akartam állítani aztán a cangást, de felment a járdára és hamar eltűnt én a forgalom miatt nem tudtam követni.

    Nem az első eset volt, hogy biciklist láttama utóval szemétkedni. Nem értem őket, hisz ők az életüket kockáztatják egy kis szivatásért, míg az autós legfeljebb a lökhárítójhát. Gyerekek figyeljünk egymásra, nem kell állandóan harcolni!!

    Ui: Sok biciklisnek üzenem (akinek nem inge, ne vegye magára), a kerékpárra is vonatkoznak a KRESZ szabályai!