Fizika 2006
-
Én értem ezt, de kicsit olyan, mintha azt akarnád mondani, hogy a relatív idő csak illúzió, pedig úgy tudom a legtöbb tudós szerint az a valóság. Pl. a valóságban nem fényórával, hanem atomórákkal is mást mérnek, a cézium atom sajátfrekvenciájának pedig nem sok köze van a fénysebességhez. (legalább is nem tudok róla)
Bizonyos szempontból csak nézőpont kérdése, hogy az időt vesszük állandónak, a 'c'-t pedig változónak, vagy a 'c'-t vesszük állandónak, az időt pedig relatívnak. Az ember földhöz ragadt agya az elsőhöz ragaszkodik, vannak, akik nem is tudnak elszakadni ettől. Pedig a valóság a 2.-t sejteti.
Nem olyan nagy csoda ez, ha elfogadjuk, hogy idő nem létezik, csak események láncolata. Események meg különböző szempontból miért ne történhetnének másképp.
Ha számunkra a Valóságot az általunk elméletben megszerezhető információ jelenti(márpedig máshogy nem tudunk a valóságra következtetni sztem.), és a természet is így működik, akkor miért ne lehetne a relativitáselmélet által leírt működés a valóság. Tulajdonképpen itt felmerül az az érdekes filozófiai kérdés, hogy mi is a valóság? (számomra már ez sem olyan egyértelmű
)
Egyébként a végtelen sebességű információáramlás, tehát az abszolút tér és idő lehet több ellentmondást szülne, mint amennyit most tapasztalunk.