Fizika 2006
  • Albertus
    Te csalsz!

eredeti:
    "Még tetejében a rendszer teljes impulzusa még ez sem..
    Hanem a tengelyre merőlegesen, azaz sugárirányban ható centrifugális erő
    hatására jön létre.."

úgy idézed, hogy lehagyod a lényeget:

"Még tetejében a rendszer teljes impulzusa még ez sem..
    Hanem a tengelyre merőlegesen, azaz sugárirányban ható centrifugális erő"

"mióta egyenlő az erő az impulzussal?kevered nagyon a dolgokat.."

Ez megengedhetetlen. Nem csak a fizikához nem értesz, a mehanikához sem, tetejében becstelenkedsz. Szégyeld magad!

"egy szóval nem mondtam h impulzusokra vonatkozik, olvass csak vissza..ezt mondtam: a földre ezzel az erővel ellentétes irányú erő hat (tudod, akció-reakció, első osztály).."

visszaolvastam, ezt írtad:

"az általad említett F centrifugális erő pedig nem az, amit írsz, hanem az a föld gravitációs ereje mínusz az, amit leírtál.ez az erő pedig nem hat a földre, hanem csak az autóra. a földre ezzel az erővel ellentétes irányú erő hat (tudod, akció-reakció, első osztály). ilyen módon a két autó impulzusinak eredő impulzusával pontosan ellentétes irányú, azonos nagyságú impulzust kap a föld. tehát az impulzusmegmaradás törvénye sem sérül."

Ha már nem tudod, hogy mi az, ha valamit sín tart fogva, hogy a rajta ébredő centrifugális erőtől ne szálljon el, rendben nem tudod.

Ha pedig az akció-reakció elvét említed akkor azt is említsd, hogy ha elrepül a teherautó, akkor az azt jelenti, hogy az őt fogva tartó gravitációs erőnél nagyobb centrifugális erő hat rá.

ETTŐL MÉG A GRAVITÁCIÓS ERŐ MEGMARAD!

És az elrepített teherautó maga után húzza a földet..

Próba: Köss a kezedre egy kb 2 méteres kötéllel egy pl 7 kg-os kézisúlyzót.
    A kötelet fogd meg kb a felénél és forgasd meg magad körül a sulyzót úgy, hogy másodpercenként egyszer megfordulj a tengelyed körűl és engedd el a kötelet.

A perdületet az egyenes vonalban haladó súlyzó kb 70 kgm/s impulzussá alakítja..
    Ha görkorin állsz, és kb 70 kg a tömeged, akkor 1 m/s sebességel fogsz gurulni a kézisúlyzó után.. feltéve hogy nem tépte le a kezedet a kezdeti rántás. (Rugalmas kötéllel nem ránt nagyot.)

Szóval Qetuol!

Soha többé ne csalj! Ha idézel, akkor ne hamisítsd meg az idézetet, még azzal se, hogy lehagyod a végét!