Fizika 2006
  • Anaid
    Szerintem nincs miért bocsánatot kérj. A humor nem feltétlen trollkodás. Mellesleg abban sztem igazad van, hogy a távcsöveken át történő megfigyelés "közvetett információ", és mivel ezt sem "hagyta helyben próba" csak föltevés, melyet egy ehhez képest szűk rendszer "szabályaihoz" igazítanak. A tudomány sokszor kimondja, hogy bizonyos "szabályai" egyezményesek. (vannak kivételek bizonyos szabályok alól, de a többségi elvre alapozva megegyeznek, hogy mit fogadnak el érvényesnek). Hát rendben, kellenek szabályok, de nem szabadna a másik végletbe elcsúszni, hogy a kivételek tuti nem is létezhetnek, mert nem lehet rájuk húzni egy sablont. Ez a szemlélet is helytelen következtetésekhez vezethet a "valóság megismerésének" szempontjából. Szerintem a megismerés a lényegesebb, nem az, hogy minden begyömöszölhető legyen jelenlegi szabály-fakkokba. Az igazság a legmakacsabb: nem hajlandó ahhoz igazodni, hogy ki milyen hangosan, vagy hogy hányan mondják, hogy pedig nem igaz. Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni!
    Ja, szerintem nem zöldek!!!!! :):)