Fizika 2006
  • Inquisitor
    No igen. Az én kétségeim alapja nem a hitetlenség a működésükbe, hanem a Nikkel drágasága és drágulása, valamint annak mérgező mivolta. Igaz a "kiéget" nikkelt újra lehet még hasznosítani. Azt mondták, hogy akkor kell cserélni ha a 30% transzmutálódott már rézzé. Teljes kihasználtságnál ez fél év. Mondjuk ha valaki direkt háztömb fűtésre használja akkor simán kihúzhat vele 3-4 szezont egy "töltéssel".
    A működését nem igazán értem, gondoltam hátha itt majd valaki kideríti, aki legalább picit képben van.
    Szóval bemegy a víz, meg a betáplált 4-700W áram, ott bent történik valami olyasmi mint a Naudin Lab által is megépített buborékos vízbontó készülékben, az ott keletkezett hidrogén pedig a szándékosan nem megmagyarázott (de már licencelt) "black boxban" átszivárog a nikkel tömbön (ami gondolom porózus és hasonló lehet egy üzemanyag cellában lévő részhez) ahol "valami" történik. Ez a történés transzmutálja a nikkel rézzé, plusz energiát termel, és olyan módon hoz létre gamma sugárzást ami saját magát kioltja(?) "geometriai okokból".
    Az asztali demó cucc beállítástól függően 2-3-5KW energiát tudott kiköhögni. A kereskedelmi verzió 400W-ból 10KW-ot, 600W-ból 12KW-ot 700W-ból meg 14-15KW-ot tud kinyerni. Rossi szerint ez "még csak egy T-Model, de szeretnénk belőle majd egy forma-1 autót csinálni",hát majd meglátjuk.

A görög gyár meg 125db 10KW-os E-Cat modulból épített 1MW-os "erőműből" kapja majd a kakaót, 2011 októberben kezdik az építkezést, és 2012 Q1-től termel évi 300.000 db 10KW-os E-Cat modult.

Szóval kíváncsi leszek az 1 cent/KW dolog mennyire jön be.