Fizika 2006
  • polarka
    "egy ember életét nézve olyan"
    Vannak olyan jelenségek, amik egy emberöltővel összemérve öröknek tűnnek, de ha az ember jobban megvizslatja beláthatja, h azok sem fognak örökké tartani. De az örökmozgót ingyen energiáért szeretnének készíteni, vagyis ha nem is mozog örökké (mert mondjuk a felhalmozódó energia tönkreteszi a készüléket), azt elvárná az ember az alapjelenségtől, h több energia kerüljön elő belőle, mint amennyit belefektettünk. Itt beleszámít az is, amit egy alkatrész tárol, pl. üzemanyag, elem (kémiai eredetű), mágnesben tárolt energia, nyugalmi tömeg(fizikai)... mert ezek átalakítása más energiává okés. De ha csak átalakításról van szó, akkor mindenképpen szükség van a fogyó energiatípus pótlására, amit nem ingyen szerzel be és a készülék is amortizálódik a súrlódások miatt.
    Tehát valójában azt kéne teljesítsék ezen örökmozgók, h a forgatott kereküket folyamatosan fékezve (mert energiát nyerünk ki), egyáltalán ne lassuljanak és nem csak addig, amíg vmi rejtett energiatároló cuccuk le nem merül.

"igen is meglehet csinálni egy jól működő permanens mágnesű motort"
    Sztem azt nem állítottam, h nem lehet olyan motort készíteni, amiben permanens mágnes van.

"Ezen kijelentéseddel végképp nem értek egyet, mert pont az a lényege a dolognak, hogy ne hagyjuk rá az öregekre, hanem próbáljunk ujjat alkotni jobbat ha lehet egyszerűbbet megbízhatóbbat."
    Én fizikai alapjelenségek vizsgálatáról beszélek pl. a dipólus terének feltérképezése, mert ha vki örökmozgót próbál készíteni (felhasználva az ismert és már feltárt alapjelenségeket, amiket az illető láthatóan nem ismer), az pont hogy annak készül ellentmondani, ami abból következik, amiket ő is felhasznál a szerkezetéhez. Először találni kell egy olyan alapjelenséget, ami lehetőséget teremtene az örökmozgó készítésére.
    Az, hogy már meglevő készülékek hatásfokát újabb elrendezéssel, jobb minőségű alkatrészekkel javítsák, az okés, ezzel foglalkoznak is, de ettől még nem lesz örökmozgó hatásfokú a szerkezet.

"...amivel a forgást fent tudja tartani."
    Én abban kételkedek, h fenn tudja tartani és még termelne is energiát. Ahogy gothmog is mondta, ha meg lemerül, akkor mágnesezheted újra, ami egy újabb veszteséges eljárás. Ehelyett azt az energiát, amit mágnesezésre használna az ember inkább közvetlenül felhasználhatná és máris kevesebb veszteséggel jár.

"Nem fognak elterjedni mert nem engedik"
    Ez az engedik/nem engedik meg marhaság. Csak a szélsőségesen összeesküvés-elmélet hívők hiszik ezt el, meg akik az életüket a nap 24órájában őrizetben töltik. Nem tudom, h vannak-e barátaid, de általában a baráti/családi társaságokban működik az, h ilyen spórolási trükköket megosztanak egymással (piramisjáték marhaságokat is így ajánlgatják, meg vásárlással kapcsolatban is biztos tapasztaltad már). Arról nem is beszélve, h 1esek ismertségi körük révén szereznek állást, üzletet, pénzt...
    Azt meg hogy néhányan kevesebbet fogyasztanak senki sem venné észre, aztán meg már úgyis ellenőrizhetetlenül elterjedne, sok ezer családot meg már nem hallgattat el senki. Röviden sztem, aki ezt elhiszi, az teljesen más világban él, mint én. Már ha 1általán él és tapasztal vmit a közösség működéséből és nem konteókat olvasva mondja meg milyen is a közösség.
    Arról meg nem is beszélve, h számos helyen (pl. Szkeptikus Társaságnál is) is szívesen fogadnák, azt aki egy ilyen eszközt bemutatna.
    Ugye ha már összeesküvés-elméletről volt szó, vannak akik arra esküsznek össze, h az ilyen készülékeket engedjék, h elterjedjen.