Fizika 2006
  • forrai
    Majd elolvasom, így nem tudom még miről beszélsz.
    Van egy kabátom, abban mindig szikrát hányok, vagyis feltöltődök benne. Ma a kocsiból kiszállva egy kutyát megsimogattam, igen szigorúan tekintett rám, de nem harapott meg.
    Ágyban fekve lehet hogy gyapju párnád van, fizika órán azzal dörzsölik az ebonit rudat.
    Még néhány arcpakolás és máris feltöltődtél.
    A dolgok nem egyforma feszültségre töltödnek fel, így feszültségkülönbségek vannak, amelyeket a levegő nem vezet le.
    A falnak is lehet feltöltöttsége, de a tied lehet a legnagyobb!
    Emellett a huzat útja is átgondolandó, mert van egy COANDA nevü effektus, ami azt szereti a falra szorítani.
    Az óriási problémám, amihez kellene tanuljak még, hogyan alakulhat ki egy gázgömbben hidegen egy efféle plazma állapot, viharban, a talaj alatt.
    Itt jó lenne, ha néhányan, akik ehhez jobban értenek csatlakoznának.
    Mert képzelj el egy rondat viharfelhőt, tele töltéssel, ami alig várja, hogy odacsapjon a barackoslekvárba, ami azonban jól el van zárva a srácok elöl a spejzba.
    Ezért dühében a földön keresgél, és ha talál egy buta kukacot, aki kidugja épp a fejét a földből, azt tölti fel ellentétesen és belécsap.
    Ám ehhez hatalmas területen heves folyamatok játszódnak le, amelyek eredménye a "ki tudja mi"? Mi lehet az a kis gömb? Én honnét tudjam még? Egy biztos: van elektromos töltése minden részecskéjének, ami egyfelől össze is tartja, másfelől mégis eltaszítja kellő erővel a levegő brown mozgást végző, elég gyors molekuláit. Ami ellentmondó, de ha létezik, akkor érthető, hogy átmegy a kulcslukon is.
    Lezárja magát a gömbi térbe. Nem enged se ki, se be.
    Olyan, mint egy szappanbuborék.
    Lehet, hogy a hőmérséklete is más! Nekem van infra hőmérőm, és ha egy ilyen idemerészkedne, hát én előbb lemérném vele, aztán meg a levélmérlegen a súlyát, súblerral az átmérőjét is, utána meg elkérném az igazolványát, és azután még jól fejbe is kólintanám. (Vagy ő engem)