Fizika 2006
-
Szent elmo tüzéről olvastam. Az ún. "lidércfényekről" is. (a gázok miatt keletkezőkről is, a magasabb légrétegekben kialakultakról is. Amennyire csak lehetett utánanéztem a "hasonló" jelenségeknek.
Igazad van a lélektani hatásokat nem lehet kizárni.
Csak két megjegyzés hozzá:
1.Az elsőt csak én láttam (főleg ezért is kérdőjelezték meg sokan). Az utána következő jelenségek közül jópárat viszont nem csak én. Még ha nálam okozott is bármely lélektani hatást másokra a környezetembe nem lehetett ilyen hatása a dolognak, mivel akkor még nem beszéltem róla, mégis ugyanazt látták amit én. Ilyen dolgokról beszéltem.
2.Az említett betegségben szenvedők érzékelése nem kapcsolódik a valósághoz. Lehet, hogy itt páran meg vannak róla győződve, hogy minden amit érzékeltem a múltban ugyanilyen volt, de nem feltétlen van igazuk. Pl. az az orvos, aki majdnem leesett a székről amikor megmutattam mielőtt tudhattam volna hol mért az EEG thétát nem valószínű, hogy azt a kérdést tette volna fel magának, hogy ez az ember miért képzelődik, hanem valszeg azon lepődött meg ilyen szinten, hogy hogy tudom pontosan megmutat a fejemen, hogy hol mért a gép ilyet. Igaz, hogy valszeg meglepetésében nem kérdezte meg, hogy honnan tudom, de ez más kérdés. Onnan tudtam, hogy pont ott bizsergett és picit fájt a fejem. Ezért neveztem az ilyen dolgokat érzékenységnek nem hallucinációnak, amelyet okozott vmi, és átmenetinek bizonyult. Amit éreztem annak volt köze a valósághoz nem is kicsit. Márha a valóságot komplexen nézzük: a szervezet belső és külső valóságát együtt. Szerintem összegezve a dolgokat átmenetileg naon érzékeny voltam bizonyos (elektromossághoz) kapcsolódó változásokra és ennek az érzékenységnek volt kiváltóoka. Mivel a gv után felemás érzésem volt, és főleg pihenéskor éreztem a fejem jobb oldalán itt-ott hasonló bizsergéseket (a felnőttek agya hogy is működik? alfa, béta hullámok mérhetőek mikor is kezd úgy működni, hogy thétát mérhetnek?) naon is logikus, hogy ezt a működésbeli változást éreztem a méréskor tapasztaltak alapján. Buli volt ilyen érzékelés mellett megtanulnom hogy is pihenjem ki magam:):(. De elmúlt.
Az fix, hogy az egyéni tapasztalatokra nem mindig lehet alapozni viszont, ha nem tudja egy ember, hogy mit éreztem méréskor, mert nem kérdez meg ő sem mondhat igazsághoz közel álló, vagy annak megfelelő véleményt. Az orvos sem kérdezte meg, annyira meg volt lepődve, amit mondjuk meg is értek. De nem hiszem, hogy azért lepődött volna meg, mert éj itt egy ember, aki hallucinál. Inkább azért, hogy pontosan meg tudtam mutatni a "valóságot". Volt-e ennek pszichés hatása? Volt: nem értettem, hogy miért nemkérdezi meg senki, hogy nade honnan tudtad azok közül, akiknek erről beszéltem, így nem is mondhattak sztem véleményt arról, hogy a valóságot, vagy nem a valóságot éreztem-e. Jó dolog a kérdezés. Az információszerzés legegyszerűbb módja és megelőzhető vele a téves elméletgyártás.
Ahogy azt sem kérdezte meg itt senki x ideje, hogy van-e vmilyen pszichológiai vizsgálati eredményem. Hiba volt. Mielőtt kijelentenek bármit, talán kérdeznének. Sakk, matt.:):)