Fizika 2006
-
"Viszont az áram okozta maradandó károkon kívül más utóhatást nem tapasztalt eddig senki sem."
Jópár beszámolónak ellentmondó állítás.
"Komoly szakemberek a poltergeist-jelenség közben mérték az ott tapasztalható energiát, és különös eredményt kaptak. Bizonyos elektromos berendezések mintha a térből jutottak volna ismeretlen energiához, a hangra érzékeny berendezések pedig jelentős zajszintet mértek ott, ahol csönd volt. Legalábbis a kutatók semmit sem hallottak. Tapasztaltak rejtélyes mágneses hatást és olyat is, aminek semmi köze nem volt az elektrodinamikus erőkhöz. Vagyis nem áram keltette - de olyan készülékben jelentkezett, amely csak árammal működik..."
Bocsánat, úgy tűnik máshogy is vizsgálódtak.
Két teória boncolgatása...
Van még egy, amire céloztam: a gömbvillám és a poltergeist jelenség közti lehetséges kapcsolat. (Megemlíteném, hogy nem venném tuti kiindulópontnak azt, hogy egy helyen, ahol nem látták nem volt ilyen jelenség csak egy lehetséges indok: teszem fel aludtak)
Nézd meg a képet és kérdezd meg magadtól miért nem tételezi fel senki, hogy ilyen típusú jelenség lehet ok. NET-en ugyan nem sok ilyesmit lehet olvasni, de könyvekben igen. Előfordult már több esetben is, hogy egy helyen több ilyen jelenség is előfordult, sőt az is, hogy poltergeist jelenségeket tapasztaltak utána. Ahogy nézem a képeket meg olvastam ilyen bászomók nemigazán értettem, miért tűnik logikusabbnak, hogy fiatal lányok, meg a libidó okozná.....Na meg itt is megemlítik a depresszív állapotot, mint okot. Ezér tartottam többek között fontosnak leírnom, hogy én spec totál boldog voltam és pont abban az időben rengeteget nevettünk és jókedvűek voltunk. Hadd tudjam már én jobban, milyen volt akkoriban itt a hangulat, de én kérek elnézést. Núlunk vitathatatlanul az eseményeket ilyen jelenség előzte meg, bár ha ezt nem vesszük figyelembe nevezhetnénk poltergeist jelenségnek ami utána következett, csak nem geist (szellem) okozta. Mindenesetre ez a fotó és más fényképek is engem spec elgondolkodtattak kicsit...