Fizika 2006
  • Anaid
    Nemtom mit nevezel baromságnak, de beleolvasgatva a gv-s beszámolókba egy dolgot megjegyeznék. (nemigazán illik a topichoz, de mindegy)
    Azt, hogy el tudja hinni, hogy embereknek ilyen élmény után "épességeik" lettek egyáltalán nem tartom baromságnak. Indoklás: egy ilyen élmény után, közban a szervezet olyan dolgot tapasztal, amilyet előtte nem. Sztem az idegrendszerre van a legnagyobb hatással. Időlegesen vagy tartósan változást okoz a működésében. Ha a változás, a tapasztalat nem marad tartós akkor is könnyen "elhihető", mivel van memóriánk, hogy a megváltozott működést részben vagy egészben képes ismételni az idegrendszer. Adott esetben akaratlagosan reprodukáltatható vele az, hogy akkor hogy működött. Mivel ez memóriára támaszkodik idővel meg is szűnhet az is, hogy reprodukálni legyen képes és visszaállhat a "normál" működésre.
    Ok, nem vagyok orvos, de ez némi ismerettel és józan paraszti ésszel is lehetségesnek tűnik, hátmég ha az ember jobban utánanéz.
    Kicsit azért kapcsolódik a fizikához is: hogy amennyiben a környezetben is volt hatása gv-nek (elektromos töltésű részecskéket "összezilált", vagy más egyéb), és ez lassan múló, akkor a szervezetre nem csak az adott pillanatban lehetett hatása, de a megváltozott körülmények később is szintén múló hatással lehetnek az élő szervezetre. A szervezt életre játszik és amennyire tud alkalmazkodni igyekszik és tuti, hogy megváltozott körülményekre is reagál.
    Sztem elég rendesen bekavarja az elektromágneses teret. Nem ez a heppem, azért írom, mert mikor a gyerekemet bekisértem a öltözőbe MRI vizsgálatko, bár én az öltözőben maradtam (egy ajtó, meg cirka 4-5 m választott el a géptől és nem ismerem, hogy a gép ilyen távolságra is hatással van-e) hasonló bizsergéseket éreztem, mint a gv után otthon. Ezért gondoltam, meg az EEG közbeni érzeteim miatt, hogy múló érzékenységet okozott valszeg olyasmire, ami erőteljes hatás volt akkor. Természetesen nem biztos, hogy a következtetésem helytálló, de mivel akkor sem és azóta sem kérdezte meg senki, hogy pl. az EEG-nél honnan tudtam hol mért mást a gép, mit éreztem mások következtetései nem biztos, hogy helytállóak voltak. Sztem a gv-nek nem egyszerűen elektromos hatása van, hanem mágneses is, ami viszont valószínűsíti, hogy a környezetben is okozhat változást. Főleg fémekre, ionokra, élő szervezetre...stb. A mágneses tér töltésekre, részecskékre gyakorolt hatása magának az MRI gépnek is működésében alapelve, nem?