Fizika 2006
-
Csak úgy megjegyzésként:
"A suli fizikatanáraitól kérj feladatokat, ha az órai anyagot kevésnek érzed. Ők fognak tudni neked könyveket, feladatgyűjteményeket adni vagy ajánlani, vagy ha elég elszánt vagy, akkor OKTV-re felkészíteni."
Én elég jó fizikás vagyok, de ha megkérdezné valaki tőlem hogy kitől tudok ilyen jól, semmi esetben sem a tanáromat mondanám (10.es vagyok.) Egyzserűen hihetetlen, hogy egyes tanárok mire nem képesek: Az óra 35 percében feleltet (Ráadásul olyanokra ad 4est 5öst, melyre egyébként 1est kellene adnia, a felelőnek fogalma sincs az anyagról, csak amit óra előtt megjegyzett, egy-két képletet, melyből a változók jelentéséről fogalma nincsen.) (Na persze olyan fizikalecke, melybe csak 1-két képlet lenne ráadásul a levezetést már nem is mondom.
"A suli fizikatanáraitól kérj feladatokat, ha az órai anyagot kevésnek érzed. Ők fognak tudni neked könyveket, feladatgyűjteményeket adni vagy ajánlani, vagy ha elég elszánt vagy, akkor OKTV-re felkészíteni."
Hát, én már nemegyszer kértem fizikából kicsit komolyabb elmélyítést a tanáromtól az adott anyagokból, na de velem aztán egyátalán nem foglalkozik (Na de mással sem). Egyedül ahol tanulok is valamit, az fizika-szakkörön van, melyet egy idősebb tanár tart, na de az egyrészt sokkal érthetőbben magyaráz, másrészt ott már nemegyszerű feladatokat kapunk.
"Vagy volt régen a "zöld könyv" : Nem tudom, hogy ugyanaz-e, én nekem most a Dér-Radnai-Soós féle fizikakönyv van meg..(Fizikai feladatok I. II.) Igaz hogy nem egy mai könyv, de szerintem nagyon jó példák vannak benne.
A pofátlanság határa, hogy ha továbbjutok egy fizikaversenyen, akkor meg dicsekedik, hogy milyen jó tanár ő, és milyen okos diákjai vannak az iskolájában. Sajnos ez már e hónapban már megint előfordult....Legalább annyi jószándék lenne benne, hogy tart nekünk egy felkészítő órát, vagy akármit, na de még erre sem képes.....