Fizika 2006
-
Még egyszer: KÖNYVTÁR! Olyan rohadtul az azért nem drága, és azt nyugodtan elhiheted nekem, hogy ha ebben az irányban akarsz továbbtanulni, akkor később nem lesz szükséged az általános-/középiskolai szintű könyvekre: tehát ne is akard megvenni, felesleges.
"Hanem, teljesen, így mindent megtanulni."
Ez aranyos, de lehetetlen. :)
Meg nem hinném, hogy neked most perpill differenciálegyenlet-rendszerek levezetésével kellene foglalkoznod. Majd eljön az ideje annak is, ha tényleg ezirányban akarsz továbbtanulni. De egyelőre maradj a 8.-10. osztályos szinten, egyelőre felesleges a több, illetve a matematikai alapjaid sincsenek meg hozzá, nagy valószínűséggel.
A suli fizikatanáraitól kérj feladatokat, ha az órai anyagot kevésnek érzed. Ők fognak tudni neked könyveket, feladatgyűjteményeket adni vagy ajánlani, vagy ha elég elszánt vagy, akkor OKTV-re felkészíteni.
Vagy megint csak azt mondom, sulikönyvtár, keress elő 5-15 évvel korábbi fizikakönyveket, ha a jelenlegi könyveidet kevésnek tartod. Az tuti, hogy nekem középiskolában végig a négy éven keresztül volt fizika tantárgyam. A sulid könyvtárában még meg kell lenniük a régi fizika könyveknek.
Vagy volt régen a "zöld könyv", meg a sárga, szakközépiskolai illetve gimnáziumi feladatgyűjtemények, azok is tele vannak jóféle feladatokkal.
Ne neten akard ezt megoldani, szerintem. Nem erre való.