Fizika 2006
-
A történelemmel nincs szándékom szembe szállni, szóval ha Lebegyev volt, akkor ő volt és kész. :)
Viszont itt egy kicsit többről van szó, minthogy egy jelenséget "úgy értelmezni", hogy most megtörtént vagy sem.
Egy kísérlet során !mérésekkel! bebizonyították, amit a korábbi hsz-ben írtam. A "mérésekkel"-t azért emeltem ki mert számomra különösen fontos mint leendő mérnöknek.
A mikro-mezonok esetében azt kellene észre venni, hogy a jelenség lejátszódásakor, a mezonok azt az óriási sebességet elérve, a "szemszögükből" az tőrténik, hogy a Főldön gyorsabban telik az idő mint a mezonok saját rendszerében, elvileg nem szabadna elérniük a Főldre de mégis elérnek, mivel a szükséges út a sebességüknek köszönhetően, relativisztikusan lecsökkent.
Mellesleg az #1066-os hsz-ben mellékelt Java-s fizikai animációkban is ugyanez a jelenség figyelhető meg.
Tehát itt nincs "úgy értelmezik", meg "úgy látszik", és még sorolhatnám a hasonló ködösítő csúsztató sallangokat. Itt mérés volt, és annak eredménye.
Majd idővel elolvasom Gézoo világát is...
Viszont én is reklámozom kicsit az én kedvenc fizika könyveimet, ha bajban vagyok ők mindíg kisegítenek. :)
Budo Ágoston - Kísérleti Fizika I, II, III
George Gamow & John M. Cleveland - Fizika