• norti
    "Mellesleg én anno a 101 kiskutya miatt nem tudtam normálisan aludni napokig, mert a Szörnyellát annyira durvának éreztem.
    A Vuk-ról nem is beszélve... folyamatosan elkeseredtem, hogy miért hal meg Karr az öreg róka.. és miért bántják az emberek a puskákkal.
    A Piroska és a Farkas-t anyám rádiójáték formájában adagolta én meg végigrettegtem, mert nem értettem, hogy miért kell felvágni a farkas hasát...
    Na erre lépj valami ÖT. Ez nem sci-fi ezek csak velem estek meg, de sorolhatnám még, hogy hány gyerek sírja végig azt a jelenetet amikor Hófehérke meghal... szerinted ez a jó? "

Tudod miért jók ezek a rajzfilmek? Mert megtanítják a gyerekeket az igazi(!) érzésekre és az igazi helyzetekre. Nem pedig az inverz oktató jellegű (vagyis inkább annak szánt...) - a gonosz zöld hajú manó besavazta a folyót ezért meghalnak a kishalak, de jön a jószívű világért harcoló kommandós lánycsapat, a piperetükreikkel és a lézernyalábos rúzzsal szétlövi a manót ésatöbbi - mai mesék emberre alapelveket ráerőszakoló "meseszálai". tudod mennyire gusztustalan ez?