Zedas#5
"Már akkor megkérdeztem, hogy mire is jó ez az OOP ha nagyobb kódot fordít, és lassabban is fut."
Én most nem vállalnám fel azt hogy ezt elmagyarázzam neked. Ha veszel / letöltessz egy OOP könyvet és megpróbálsz magadon erőszakot elkövetve megírni pár OOP programot (az OOP elveknek megfelelően) akkor magadtól is rájössz, ha meg nem, akkor egyébként sincs segítség.
Én Z80-on kezdtem, 80286-on folytattam, 386-on írtam MMX alá grafikai rutionokat, aztán programoztam mindenben ami mozog, most mégis Javát, AJAX-ot és .Net-et használok. Hogy miért? Mert könnyebb újrahasznosítani a kódot, mert sok mindent megcsinál más - és én erőfeszítések nélkül átvehetem tőlük az eredményt, mert könnyű debugolni, mert a fejlesztőeszköz kinyalja a seggemet (VS 2005, Eclipse 3) és mert pár hét alatt kell komplex programokat letennem az asztalra.
Ha neked jó keseregni azon hogy már nem kőbaltával dolgozunk, csak tessék. Ifjú titánként még én is az Assembly programozásért tüntettem (akkor a C volt a puhapöcsűeknek való). Majd ha idősebb leszel másként fogod látni.