A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
  • MisterV #9439
    Én még mindig úgy vagyok vele, hogy nem feltétlenül kell stand-up felé elmenni... Kern - Taxi, Gálvölgyi-Csala - Pillanatok egy házasságból, Utazási prospektus, Hófehérke és a 7 elgyötört törpe, Hugyos Józsi, Áruházi csata, ...

Egy stand-up-ra mikor fog bárki is évekkel később emlékezni? Egy igazán jó kabaréra viszont még akkor is emlékszünk, amikor már rég nem aktuális témákkal foglalkozik.

Gondolj csak bele... nekem van egy telefonom, ami már több, mint 10 éves és még mindig működik, a maiakban viszont már az aksi sem cserélhető némelyikben. Akkor ha már a technikában sem törekszenek a tartósságra, mit várjunk mástól?

Nem lesz több Hofi, nem lesznek nagy nevek/színészek a kabaréban, akiktől jó volt. Nem véletlenül tanul egy színész több évig, mire kikerül a színpadra. A stand-up-osok többsége soha nem tanult beszédtechnikát, előadásmódot, ... és azért nem mindegy, hogy egy szép verset kellő hangsúllyal, szünetekkel, vagy szimpla felolvasásként kapunk. Így el lehet gondolkodni, hogy maga a vers (esetünkben a kabaré) a fontos, hogy megkapjuk egy monoton beszédhibás gyerek tolmácsolásában, vagy inkább akár egy igénytelenebb verset, de jó előadásban.

Én zenével foglalkozom, ott kb. ugyanez a helyzet. Az éves kiadott friss zenék 60-70%-a 80-as évekbeli slágerek koppintása, annyival feldobva, hogy egy néger rápofáz a zenére és 2 hangszert kicseréltek. Zenében sincs már maradandó, amit 2 év múlva még mindig dúdolnának, de ami meg 20 éve volt, azt mégis kívülről fújják a fiatalok is.

Felgyorsult a világ és így lett igénytelenebb. Amikor még magnóval kellett lesni a kabarékat, teljesen más feeling-je volt a dolognak és érték volt, mert én vehettem fel. Most szimplán rákeresek, letöltöm, beletekerek és el is felejtem.

A túl nagy szabadság, lehetőséget sokasága elveszi az élvezeti értéket.

Én már nem várok semmit a mai kabarétól. Lehet, hogy a fiatalságé a jövő, ám én még a jelenben élek és szeretnék most felnőtt, befutott, bizonyított humoristákat, jeleneteket hallani. Nagyravágyó lennék? Úgy tűnik, így marad a nosztalgiázgatás és a régi nagy nevettetők felidézése, az újak pedig humorizáljanak a fiatalságnak, akik nem tudják még/már, hogy milyen az igazán jó és időtálló humor.