A letöltésekhez ajánlott segédprogram: JDownloader
automatán tud letölteni minden szolgáltatótól, nem kell foglalkozni azzal, hogy betelt vagy lassan jön.
A feltöltők munkáját nem kritizálni, hanem megköszönni illik!
Mediafire mappák!
Ikovacs:
Új feltöltések
BUÉK
Comedy Central
Filmek
Hofi
Humorfesztivál
Kabaréklub
Meggyűrűztek
Kabarématiné
Poén Péntek
Rádiókabaré
Rádiókabaré 2012
Showder Klub
Showder Klub 2012
Poén Péntek - Van képünk hozzá
Vegyes
Varga Ferenc József
Válogatások
Lajos9920:
Sas-kabaré
Vkaroly:
Balázs Péter kabaré
Hogy volt?!...
Telepódium
Szilveszter Anno
Poén Péntek - Retro Kabaré
SirTomax:
Archívum
  • MisterV #16163
    Volt a Sas Józsi féle kabaré, vagy a Hofi féle, ami kifejezetten politikai kabaré volt és ők kb. kimondták a dolgokat, vagy olyan dalokat/verseket írtak, ahol egy-egy utolsó szó nem rímelt, mert az oda illő szót a közönség kitalálta és azon nevetett. Az kifejezetten politikai előadás volt, ahhoz szükség volt sokszor az aktuálpolitikát követni, hogy az ember megértse a jelenetet.
    Sajnos egyre kevesebb az olyan közönség, aki érti a rejtett poénokat (VFJ is beszél erről, hogy akkor fütyülnek, amikor bejön, akkor meg csend van, amikor némi alapismeret szükséges a poénhoz).
    Azért ők is beleveszik a számaikba a politikai döntéseket (Nemzeti toalett = trafik mutyi), de ahogy említette is, ha ma a Fábry vezetése alatt olyat mondanak, akkor erősen dolgozik az olló és poénmentes lesz a rádióban leadott szám.
    Szóval a jelenlegi vezetés NEM ENGEDI, hogy kormányellenes poénok hangozzanak el, bezzeg Karácsonyt úgy tudták szidni több számon keresztül nemrég, hogy abból is kiderült, melyik (állami propaganda) csatornán megy le az adás.

    Amíg az ország mostani kutatások szerint 3/4-e a kormányra szavazna ismét, szerinted érdemes politikai humort készíteni annak az 1/4 közönségnek? (Tekintve, hogy hány kabaréhallgató van, pár százezer fő örülne, hogy "jól megmondta", míg a többi meg csak fújozna, mert 300Ft-os csirkefarháttal le van kenyerezve.)
    Az általad említett humoristák (pl. Orosz György) hol szerepel? A nyíltan ellenzéki RTL-en, de a RK-ban már évek óta nem.

    Szóval csináltak ők politikai kabarét is, de a mostani RK kivágja a politikai utalásokat, akkor meg minek?
    Majd ha időm engedi, összevágok extendedet a legutóbbi felvételekből, hogy halld, mi ment a levesbe és mi maradt adásban.

    Visszatérve kicsit magamhoz (mint előadó), nekem is megvan a magam zenei stílusa, mint DJ. Azért hívnak, mert azt játszom... és azt játszom, amit magam is kedvelek. Hiába hívnának dupla gázsiért, hogy mulatóst, metált, rockot játsszak (be tudnám szerezni), az már nem én lennék. Nem azt játszom, amit a rádióban napi 20x leadnak, hanem egyedi próbálok lenni. Ezért engem utálni kéne?
    Aradiék is döntöttek, hogy nem politikai kabarét írnak, csak max néha nagyon szembetűnő lopásokat/csalásokat figuráznak ki, de nem nevekkel dobálóznak, mint a politikai kabaréban, ahol a személyek voltak a célpontok, hanem magát a problémát járják inkább körbe. Ám ez már nem nevezhető "politizálásnak", csak egy eset körüljárásának.

    Mint mondták is, rengeteg művházban lépnek fel, melynek nagy része kormánypárti polgármesterrel vagy vezetéssel rendelkezik, így oda nem vihetnek szókimondó anyagot, azaz ez is egy újabb ok, hogy mindenhol azonos műsorral léphessenek fel.
    Szóval én megértem őket. Ha politikai kell, ott van Bödőcs, azaz ma is van választási lehetőség.
    Hofi, Sas, Illetékes elvtárs. Kb. csak ők foglalkoztak a politikával úgy igazán, azaz régen sem volt minden héten politikai szám és nem mindenki merült bele a poltikába (esetleg még Éles István, mert politikushangokból élt), Aradiék meg minden héten írnak jeleneteket.


    Aktuálpolitika: Völner ügyben nagy a csönd, nem nyomoztak, holott kellett volna. Akkugyár mellett élőnek elveszik a földjét, fele annyit sem ér a háza és tud bármit tenni ellene? A tanárok 1 éve nem kapják meg a beígért fizetésüket, a sztrájkkal értek valamit? Az orvosok alól kivették a kamarát bosszúból, 2/3-uk visszalépett, noha a kamara sem tudta elérni, amit szeretett volna.
    Itt ahogy már írtam, mindenki sodródik az árral, ahogy SZFE ügyben sem tudtak semmit tenni, úgy a többi ügyben sem tudnak. Állítólag tube-n csak kormánypárti reklám megy (és ellenzék gyalázó), én nem tudom, reklámmentesen használom, de a lényeg, hogy a nép ebben az országban rabszolga és mészároska gazdagodásáért fizeti az adóit. Egy rabszolga meg ha pattog, korbácsot kap a hátára és tovább kell dolgoznia a "fejeseknek" vagy beledöglik. Elnyomás van! Ezt pár értelmesebb ember érti, érzi, a többinek meg viktorka az Isten a csirkefarhátas jósága miatt. És akkor melyik kormánypárti adón szeretnél te megszólaltatni kormánykritikus kabarét???

    Na meg "annó a kormány belebukott"... Elios ügy, ereszes történet, stb., senki nincs már évek óta felelősségre vonva és nem is lesz, ha elég hosszú a nyelve és a megfelelő ember seggét nyalja.
    Utoljára szerkesztette: MisterV, 2023.04.04. 10:06:01