A motorolajat nem fogja leváltani olyan anyag amiból kevesebb is elég, mert az ezzel foglalkozó lobbiknak ez egyáltalán nem érdeke. Sem olyan motorok gyártása amik ezzel a kenőanyaggal működnek optimálisan.
Az életkori rész szerintem sokkal összetettebb, bár elemeit már előttem említik többen is, mégis összefoglalnám a teljesség igénye nélkül.
1. táplálkozás: régen nem ettek ételfestéket, 64 féle tartósítószert, ízfokozót, és egy csomó egyéb más szemetet amit jelenleg az élelmiszeripar belénkerőltet a profit érdekében.
2. stressz: régen nem voltak a mindennepok részei a közlekedés és a létbizonytalanság akkora fokon mint manapság. Persze volt stressz, csak mértékkel, úgy meg nem káros.
3. Egészségügy: Annyira felhígult már az élő populáció minősége az egészségügynek köszönhetően, hogy szinte nem is él olyan ember közöttünk aki a 100-150 évvel ezelőtti körülményeket kibírta volna. Sokunk orvos nélkül már meg sem született volna, vagy ha igen elviszi valami gyerekbetegség (ezzel nem akarok senkit bántani én sem éltem volna túl a 6-7 éves kort orvosok nélkül). Az immunrendszerünket generációról generációra örökítjük, az pedig velünk együtt satnyul. Idővel már csak folyamatos gyógyszeres kezelés mellett lesz képes fennmaradni az emberiség, bár ennek jelei már most is megvannak, védőoltásnak hívják.