A cikkhez hozzászólva: marhaság, a motorban az olaj nem csak a hengerfalat és a dugattyút keni hanem a főtengelyt és a vezérműtengelyt is, valamint kell a hidraulikus szelephézagállításhoz, és a fejlettebb motoroknál (Honda V-tec, Toyota VVT-I/VVTl-I ...)a vezérműtengely szöghelyzet állításhoz, elszállítja a leválló fémzészecskéket, és mindemellett egy megfelelő rendszernyomásnak is kell lennie, belátható hogy ehhez kell legyen belőle pár liter. Ha kisebb a kéntartalomtól a tüzelőanyagszivatyúnak semmi baja nemlesz. Sőt benzines autóknál a szegényeverékes üzem csak igen alacsony kéntartalmú benzinnel működhet (a közvetlen befecskendezéses motorokról beszélek) így magyarországon ha veszel egy közvetlen befecskendezéseh Toyotát, v. Audit, bukod a legnagyobb környezetvédelmi előnyét.
A témához hozzászólva: Az átlagéletkor a higiéniás körülmények javulásával egyre nő. A nagypám 80 éves, dohányzik, szalonnát szalonnával eszik, és bort iszik, mostanában már sűrűn látják a rókus kórházban, és csak 2szer annyit kapál kézzel egy óra alatt mint én, igen, öregszik (én meg rég nem kapáltam :))