• BiroAndras
    #112
    "A software szellemi termék, amit költségek nélkül lehet másolni, a kaja vagy egy lakás viszont fizikai valójában létező termék."

    És amíg a fejlesztők írják a szoftvert, nekik nem kell enniük és lakniuk?

    "Ha ingyen meg tudja csinálni a microsoft az internet explorert, a win media playert, a directxet, az MSN messangert, akkor adja ingyen a windowst is, ha szerite ez már az infó társadalom alapjának számít."

    Egyiket sem ingyen csinálja. Az áruk be van építve a többi MS termékébe.

    "Vagy úgy gondolod valamiből nekik is meg kell élniük? Legyen, de akkor mit mondjanak azok a cégek akiket ezekkel az ingyen letölthető Ms programokkal szorítanak ki."

    Csinálhatnak mást, vagy csinálhatják jobban. Nem tarthatunk el minden szar kis céget, aki maga képtelen profitot termelni.
    Pl. az win ingyenes alternatívája a linux, mégis alig használják. Ugyanez fordítva is megeshet. Lehet egy fizetős progi olyan jó, hogy az MS-é ingyen se kell.

    "Nem tudom, hogy te merre élsz, de ebben az országban nem jellemző a 250.000-300.000 Ftos asztali PC."

    OEM XP Home 20.000 körül kapható. Az egy 150.000-es géphez képest se sok. Az pedig igencsak belépőszint.

    "És azt se felejtsd el, hogy az OEM win magában nem sokra elég. Ráadásul új alaplap vásárlása után veheted a következő licenszet belőle."

    Akinek nincs 300K egy gépre, az nem is cserél alaplapot túl sűrűn. És ez az alaplapcserés dolog csak a Vistával lesz bevezetve.

    "Valóban, ha a linuxos cégek jól megélnek az ingyenes rendszerük mellett is akkor a M$ miért is sarcolja meg rendszeresen az emberket? Talán a végtelen profitéhség miatt?"

    A linuxos cégek se ingyen dolgoznak.

    "És miért tűje el az EU, hogy a M$ kvázi az informatika maffiaszervezetként viselkedik, és elpusztít mindenkit aki az útjába kerül?"

    Egylátalán nem mindent pusztít el. Többnyire cask az egyébként is gyenge cégeket (persze néhány kivétel előfordulhat). Az MS nem a megtestesült gonosz. Csak egy kapitalista cég. Se nem jobb, se nem rosszabb, mint bármelyik másik. Csupán valamit jól csinál, és ezért jól megerősödött.
    Nem azt mondom, hogy az EU mindent engedjen meg az MS-nek, de a mostani kavarásuk nevetséges.

    "Bár azt a példát is mondhatnám, miért ugrál és pofázik az a zöldséges, akinek szétverik a boltját, ha egyszer nem fizette meg a piszok a védelmi díjat?"

    Az zöldségest a TESCO ölte meg.