BlackRose#9
Alapjában az MS minősítés annyit segít, hogy könnyebb elhelyezkedni, de az USA fizú statisztikák szerint vagy minimális vagy semilyen fizetéselőnyt nem hoznak. Az én tapasztalataim alapján nem szoktam odafigyelni rájuk, mert találkoztam már olyan személyekkel is akiknek nem is egy volt, de tudásuk elég gyenge volt. Vagyis mint minden ABCD alapú tesztel szerzett papír szép ha van, de nem okvetlenül jelenti azt is, hogy a tudás is vele jár. Meg persze vannak olyanok is akiknek nincs MCP de mégis kifogástalan tudással és ami még fontosabb tapasztalattal rendelkeznek.
Ami pedig a fizetéseket illeti, hát enyhén beszélve gyenge. Aki itt 600k nettó-t elér, az nyugaton ennek legalább a 3x-val számíthat, az USA-ban meg akár 5x. Na de, hogy itt ne dumáljak, alapjában a közép-európai informatika egyik nagy problémája, hogy a nagy fizetések óriási százalékban nem azoknál kötnek ki akik tényleg munkájuk értékével ezt meg is érdemlik. (persze én itt nem szolhatnék semmit, nem panaszkodásból mondom, mert én még a 600k-tól is jóval fejebb tudom vinni). Gondolom, hogy azok akik a munka valós részét veszik fel napról napra és akik most itt csak dörzsölik a szemüket, hogy ugyan már hol is vagyok én ettől a 600k-tól, jó lenne ha a fele is igaz lenne, mind egy szálig egyetértenek velem, főleg amikor holnap adják meg nekik azt aminek tegnap már kész kellett lenni, és persze nyomják a túlórát...