• Equ
    "Én nem tudom ki hogy van vele, de a wiw-es gyorsfelmérésem alapján az évfolyamtársaim nagy része már rég külföldön tengeti életét. "

Kéne keresni valami reálisabb statisztikát, mint a te wiw-es "felmérésed" meglepődnék, ha az IT-s szakemberek nagyobb része dolgozna külföldön mint itthon...

"a munkaadó nem a Te nettód alapján fog dönteni, hanem hogy mennyibe kerülsz neki Te."

Ez igaz, de én nem erre gondoltam, hanem a munkavállaló szempontjából. Engem az érdekel, hogy a zsebemben mennyi marad. Ha 600k, akkor jó, ha csak elmondhatom, hogy 600k-t keresek, de annak a fele az államnak megy, akkor már kevésbé jó... Csak ez megint nem tartozik a témába, itt arról volt, hogy mely paraméterekkel rendelkező IT-sek keresnek a legjobban magyarországon. Ez pedig a bpesti, ms minősített férfiak. Ennyi, nem kell ezt elterelni, hogy mennyit lehet keresni az usa-ban, vagy máshol, ez a felmérés nem arról szólt. Ha az érdekel, akkor próbálj meg egy olyan felmérést összehozni és próbálj meg 6000 választ összegyűjteni és akkor beszélhetünk arról is. Addig ez csak a levegőbe beszélés, ráadásul offtopic.