• BlackRose
    Igy igaz. Érdekes dolog egyébként, hogy én is néhány nap múlva külföldre költözöm, és ez már előbb kellett volna, hogy megtörténjen, de folytonos elhalasztások jöttek amire ugyan számítani lehetett, de közelről sem gondoltam, hogy ennyire nehéz dolog lesz átruházni munkámat a munkatársaimra, elég nehéz dolog környezetet váltani, főleg ha az ember jól bejáródott, szerintem ezért is sokan itt maradnak és hát, hogy szépen fogalmazzak lehetőségek hadát hagyják ki. Végül is a legnehezebb dolog elengedni a "valamit" ha az nem is éppen a legjobb, hogy esetleg holnap jobbat fogjunk ki magunknak. A legkönyebben a munkanélküliek szánják rá magukat a külföldi munkára, vagy azok akik nagyon elégedetlenek a hazai helyzetükkel. Sokszor már kérdezték töllem, hogy OK? meg vagy itt elégedve, de szerintem sokkal többre mennél külföldön, és mégis csak nemrég kezdtem el gondolkodni ebben az irányban és nem annyira a pénz miatt, habár persze az közelről sem elhanyagolható, hanem azért mert napról napra nehezebb megfelelő kihívásokat találni, a közép-európai informatika elért egy szintet amitől magasabbra nehezen emelkedik, mert a következő lépésre sokkal több tőke kell mint amennyit a térségben piaci alapokon érdemes lenne befektetni és éppen ezért nem is látok a közeljövőben semmi javulást ezen a téren. Azok az alkalmazások azok a felelőségek és azok az összetettségű projektek, rendszerek és ezáltal kihívások amelyekkel az ember nyugaton és főleg a gyorsan fejlődő országokban találkozhat azokról itt még egy darabig csak álmodozhatunk és esetleg könyvekben olvashatunk. Szóval lehet, hogy a legtöbb embert csak az anyagiak visznek el messzire de vannak olyanok is akik a szakmai fejlődésüket még ennél is fontosabbnak tartják, és csak akkor szánják el magukat a külföldi munkára, ha a szakmai fejlődésük akadályokba ütközik a meglévő munkakörnyezetükben.