• BlackRose
    Kedves Nusy...

1. Ha odafigyelsz, meglátod, hogy éppen azt írtam, hogy közép-európában a legtöbb informatikus alulkeres, és messze járnak a 600k-tól, és alapjában azok akik 600k felett járnak (nem mind, de elég nagy százalékuk) közelről sem érdemli meg ezt az összeget. Szerintem inkább a fejlesztőket kellene jobban megfizetni, mintsem a sokszor üresduma "tanácsadókat".

2. Nem igen ismerek errefelé (egynéhány MS evangelistán, meg multinál dolgozó Cisco minősítéssel rendelkező emberen kívűl), de mint mondtam nem is mondtam, hogy ennyit keresnek az emberek.

3. Én sehol sem említettem teljesítmény-arányos fizetési rendszert, sajnálom, hogy félreértettél, én kimondottan értékarányos fizetési rendszerről beszéltem, szerintem 200 sor VB adatbáziskód nem ér annyit mint 10 sor AJAX (mert ugye ez most keresett dolog) vagy 10 sor C rendszerkód, szintén nem mindegy, hogy egy csapat egy 3 klikes webportálon dolgozik, vagy egy 2000 funkciópontos Supply Chain Management alkalmazáson. Nem megyek bele a te tapasztalataidba ez a te dolgod és nem is próbálom hozzád hasonlóan semmisnek sőt f... nyilvánitani, de különbség van ha a világot fejlesztői szempontból vagy vezetői szempontból szemléled, ha pedig hozzám hasonlóan szerencséd van mindkét szempontból ismerni a dolgokat akkor érteni fogod miről beszéltem. Különben nem ismered az Imrét és ezért felesleges, hogy ellemezd, vagy, hogy előitéletekkel megmond, hogy mire képes vagy mire jó, ha csak távolról is ismernéd akkor tudnád, hogy számára megoldhatatlan probléma nem létezik és akármennyire is összetett a dolog, előbb vagy utobb megoldáshoz vezette a csapatot, és sokkal hatékonyabban mint akárki más. Különben a szoftverfejlesztés és az informatika nem erőmunka, a legtöbb esetben azért nem húz ki senki a szarból, mert a túlfizetett vezetők az egéssz óceánt akarják felforralni ha halat akarnak főzni, az informatikában nem a work harder hanem a work smarter az ami érvényesül, csak sajnos a tudás és tapasztalat hiánya általában a work harder-t hozza előtérbe sokszor éppen azért mert nincs Imre féle ember a csapatban és mert a vezetők tények nélkül hasból tudják a megoldásokat. Barátom mielőtt egy problémát megoldani készülsz, felkell állítani a strukturát, aztán hypotézisekkel kell keresni a megoldásokat de mielőtt elfogadnád, hogy na ezt így, vagy úgy fogom megoldani meg kell támadni (csapatostúl) a hypotézis-megoldást, hogy képes e túlélni a támadást még mielőtt nekiálnál az implementláshoz. Ha így csinálod (persze ide szakemberek kellenek) akkor nem leszel soha sem szarban és nem fog szükséged lenni senkire sem aki kihuzzon. Különben az Imre még erre is messze a legjobb megoldás lett volna, csak, hogy ha ő a csapatban van akkor erre soha nem, kerül sor, mert végtelen pipeline-ja (nagyon sok következő lépést már előre lát és elképzel) a legkitűnöbb "eszköz" a problémák előrelátására és kiküszöbölésére. Általában a szarban azért vagy, mert csak az előtted levő problémán gondolkodsz, rövidlátóan csak egy kis résszel foglalkozól, anélkül, hogy az egész rendszert jól feldaraboltad volna apró lenyelhető részekre, de úgy, hogy szemelőtt legyen a big picture, ehhez nagyon hosszú pipeline.ra van szükség ezt meg csak óriási inteligencia, tapasztalat és gyakorlat közepette lehet elérni a másik lehetőség meg egy jól kiegyensúlyozott csapat amely kitűnően összefér és dolgozik, de ez talán még ritkább mint az inteligens, tapasztalt és gyakorlott zseni.

Végülis ne felejtsd el, hogy au irányíthatatlan dolgok a leghatékonyabbak, az úgynevezett omnipotent emberek irányíthatatlanok éppen ezért is találják meg a megoldást amikor mindenki más tehetetlen, mert oda mennek ahol más nem szokott járni. Mindenesetre ez is annyira nagy általánosítás, mint amit te írtál, úgyhogy csupán ellenérvnek hoztam fel, a valóság pedig az, hogy van papírnélküli szupermen is meg papírnélküli nulla is, éppen úgy mint ahogy van papíros szupermen is és papíros isten vigyázz tőlle is... da végére beírnám Calvin Coolidge volt USA elnök szavait...

"Nothing in the world can take the place of Persistence. Talent will not; nothing is more common than unsuccessful individuals with talent. Genius will not; unrewarded genius is almost a proverb. Education alone will not; the world is full of educated derelicts. Persistence and Determination alone are omnipotent. The slogan "Press On" has solved and always will solve the problems of the human race."

ehhez hasonlóan én is azt tartom fontosnak, hogy valaki kitartóan de inteligensen támadja a problémát és akkor megoldáshoz fog érni, papírral vagy papír nélkül, teljessen egyéni a dolog, általánosítás nem más mint tökéletes éretlenség.