#169"akkor az xp a legbiztonságosabb, nem? mert ha nem lennének hackerek, meg rossz szándékú emberek, meg vírusok... na enynit a FFról is:D" #130-as hozzászólásomban hol utaltam arra, hogy a Windows biztonságos lenne vagy nem? Hol utaltam a Firefox biztonságára? Sehol. Egyszerűen csak az eset szociológiai aspektusát tártam fel. Ne forgasd ki a szavaimat (pláne hogy teljesen másról beszélsz, amit írtam)! Felesleges flame...
Egyik operációs rendszer/program sem a legbiztonságosabb, hisz:
1. A programokat emberek írják.
2. Az ember tévedhet, hibázhat.
3. Az első kettő állításból következőleg a programokban előfordulhatnak hibák.
4. Mivel hibák fordulhatnak elő az említett dolgokban lesznek olyanok, akik ezeket a hibákat kihasználják.
5. No meg beszélhetünk a felhasználói szempontról is (lásd 2. pont: Az ember tévedhet, hibázhat.): vagyis ha nem a programban a hiba, akkor a felhasználó követi el (gyenge jelszavak, stb) - és ezeket is kihasználják a rosszakaratú emberek!
"aha, bios nem látja HDD-t de linux igen:D:D lol" "Older operating systems such as DOS called on the BIOS to carry out most input-output tasks within the PC, with the introduction of newer operating systems such as Microsoft Windows and Linux, the BIOS was relegated to principally providing initial hardware setup, and bootstrapping. Once it was up and running, the operating system didn't have to rely on the BIOS for much."
Forrás: Wikipedia - BIOS - The Fall and Rise of the BIOS