• Equ
    "Ha mondjuk a zárt forrású Photoshop jobb a Gimpnél az miért jelenti azt,hogy a Win jobb a Linuxnál ?"

Azért ugye te szoktad olvasni is a topicokat? Mert többszáz hozzászólás óta beszélünk a win és a linux különbségéről, régebbi topicokban pedig több ezer hozzászólás született a témában. Ha ezután megkérdezed mitől jobb egyik vagy a másik...

"Azt a Vista gépigényt meg lehet elemezni!"

Persze, hogy lehet, amint kiadták a véglegest és nem bétákat akarsz hasonlitgatni. (megjegyzem ugyanazon a gépen a mostani CTP aero nélkül gyorsabb mint az xp, csak több memóriát eszik, mivel tucatnyi szolgáltatás alapból fut ami a véglegesben opcionális lesz)

"Szerintem igen fontos a gépigény egy oprendszer megítélésénél, persze nem minden"

Persze, hogy az. Ahogy ugyanolyan fontos az alkalmazások esetén is, lásd oo-s videók, ugyanannál a filenál majd 10x annyi memóriát zabált és sokkal lomhább volt ugyanaz a művelet mint a ms officenál.

"hogy sikerült megjavítania egy MS Word dokumentumot OpenOffice-al"

Ilyen is előfordul, bár én még nem találkoztam vele, az új office a sérült fileokat is megnyitja elég korrekten. De ha kinyitod a szemed és körülnézel a forumokon, akkor azt fogod látni, hogy 100 dokumentumból 50-nél panaszkodnak, hogy hibásan nyitja meg az oo és ez a usereknek a legfontosabb.

"Elismerem,hogy többet tud az MS-o de azért azt is be lehetne látni,hogy az emberek döntő többségének ez igazából nem számít. "

Az átlag usernek valóban sokkal fontasabb, hogy az office programja korrektül kezelje a kapott fileokat, ne pazarolja a gépe szűkös erőforrásait (az oo ezügyben irdatlanul pazarló, nagyon amatőr a kód mögötte vö. a nyilt forrás mögé rakott elméletek szerint milyen optimalizált kódok kéne szülessenek) és ha szükséges, akkor bármit el tudjon végezni vele, akár úgy is, hogy egy könyvből olvassa mit kell csinálni. Hát ezeknek a követelményeknek az oo kicsit sem felel meg. Hát ezért van az, hogy a mso a ms bevételeinek igen szép részét adja és a userek inkább kockáztatnak a warezzal, minthogy oo-val szivjanak.

"Sokaknak számíthat viszont a dokumentumok kezelése!"

Az biztos, hogy nekik az oo-t jelen formájában messziről el kell kerüljék, lásd fentiek és video... (percekig tartó importálás más formátumokból, percekig tartó mentés még a saját formátumába is egy kicsit komolyabb dokumentumnál, ugyanez mso-ban 2 mp)

"Egyszer mentettem egy WinXP-s rendszerről adatokat Linuxban mert a hibás vinyót már a Bios sem látta de Linuxból lehetett adatokat menteni róla mert fizikailag a mágneses része rendben volt csak a vezérlőjével volt gond."

LOL, és a linux megkerülte a vinyó vezérlőjét és leszippantotta a mágnesességet közvetlenül a lemez felületéről, bruhahaha
    Na ez nagyon jó volt, köszi, már nem volt hiábavaló a topic olvasása...