• Garfield
    #29
    Sajnálom, ha csak okoskodásnak tűnt, de szerintem nem én vagyok az egyedüli, aki nem akar postázást fizetni, hogy hozzájusson valamihez, amihez itthon nem lehet, mert nem hozták be.

    Ha egyszer megpróbálnád, akkor rájönnél, hogy amennyiben kapható itthon is és külföldön is, sokszor postaköltséggel együtt olcsóbb megrendelni, mint itthon megvenni. Én tudom, mert a CD-m 95%-a külföldről megrendelt, idehaza nem vagy csak egészen horribilis áron kapható cucc.

    De ha nem is lehet kapni az üzletben, akkor esélyem sincs rá, hogy megvegyem, ergó nem okozok neki kárt azzal, ha letöltöm. Nem azt akartam sugallni, hogy miért nem akarok megvenni egy CD-t, mert ismerőseim körében szerintem én veszem a legtöbb eredeti cd-t, pusztán arra akartam célozni, hogy miért kéne nekem még postázást is fizetnem.

    Teljesen irreális dolognak tartom, hogy azt várod el, a sarki CD-boltban kapható legyen minden olyan lemez, amit valaha bárki is meg akart venni. (Mert ugye egy dolog, hogy kapható az, amit te szeretnél megvenni, de ugyanezt elmondhatja másik X ezer ember is, és milyen dolog az, hogy az ő lemezük bezzeg nem kapható?)

    Szóval nagyonsok lemez kapható, max. nem a sarki lemezboltban. Akinek meg tényleg kell az a lemez, nem pedig csak fogyasztja, az tényleg meg fogja venni. Persze elismerem, hogy igencsak lehetnek olyan esetek, amikor tényleg nem, vagy irreális összegek révén lehet hozzájutni a kívánt zenéhez. Ennek kapcsán csak az a bajom, hogy előszeretettel használják ki, élnek vissza vele az emberek, vagyis hogy miért ne vegyenek lemezt.

    Én szimplán önző vagyok: nem holmi ideológiai kirohanásból (támogassuk a szerzőket, vagy mi) veszek egy CD-t, hanem mert tetszik a zene, és nekem megéri az az ár, amit a weblapon látok.