A fájlcserélés elõsegíti a zenei CD-eladásokat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2. Fogalmad sincs, mirõl beszélsz az elektronikus fizetés kapcsán.
A többi stimmel.<#hehe>#hehe> Legalább nézd már meg az adott oldalon a postaköltséget, mielõtt ilyen magabiztosan állítod azt, amit.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Semmiért. Az nem illegális. A zene letöltése és magáncélú használata teljesen legális Magyarországon. Megosztani, azaz feltölteni nem lehet.
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha egyszer megpróbálnád, akkor rájönnél, hogy amennyiben kapható itthon is és külföldön is, sokszor postaköltséggel együtt olcsóbb megrendelni, mint itthon megvenni. Én tudom, mert a CD-m 95%-a külföldrõl megrendelt, idehaza nem vagy csak egészen horribilis áron kapható cucc.
De ha nem is lehet kapni az üzletben, akkor esélyem sincs rá, hogy megvegyem, ergó nem okozok neki kárt azzal, ha letöltöm. Nem azt akartam sugallni, hogy miért nem akarok megvenni egy CD-t, mert ismerõseim körében szerintem én veszem a legtöbb eredeti cd-t, pusztán arra akartam célozni, hogy miért kéne nekem még postázást is fizetnem.
Teljesen irreális dolognak tartom, hogy azt várod el, a sarki CD-boltban kapható legyen minden olyan lemez, amit valaha bárki is meg akart venni. (Mert ugye egy dolog, hogy kapható az, amit te szeretnél megvenni, de ugyanezt elmondhatja másik X ezer ember is, és milyen dolog az, hogy az õ lemezük bezzeg nem kapható?)
Szóval nagyonsok lemez kapható, max. nem a sarki lemezboltban. Akinek meg tényleg kell az a lemez, nem pedig csak fogyasztja, az tényleg meg fogja venni. Persze elismerem, hogy igencsak lehetnek olyan esetek, amikor tényleg nem, vagy irreális összegek révén lehet hozzájutni a kívánt zenéhez. Ennek kapcsán csak az a bajom, hogy elõszeretettel használják ki, élnek vissza vele az emberek, vagyis hogy miért ne vegyenek lemezt.
Én szimplán önzõ vagyok: nem holmi ideológiai kirohanásból (támogassuk a szerzõket, vagy mi) veszek egy CD-t, hanem mert tetszik a zene, és nekem megéri az az ár, amit a weblapon látok.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Köszi, hogy a másik kérdésemre feleltél, végre értem. <#vigyor3>#vigyor3>
Második kérdésedre: hasonló ok miatt, mint amikor ellopsz valamit, az még nem lesz a te tulajdonod.
Ay adathordozókba épített jogdíj, ahogy írtad, kompenzációs jellegû, pont azért, mert jogsértésre használják õket. Ha te azt mondod, hogy oké, akkor innentõl kezdve te azt írsz ki, amit akarsz, azzal egy ördögi spirál indul be, mert ha te jogsértõ módon használod, a kiadók méginkább fognak sírni.
Az egyik: Mi van akkor, ha én egy eredeti CD-t a polcomon szeretnék tudni, de azt nem tudom itthon megvenni, mert azt éppen nem hozzák be az országba valamilyen oknál fogva, és nem akarok kemény pénzeket postázásért kifizetni. Ilyen esetben nyilván letöltöm. Na persze nem egy fizetõs oldalról, mert 20 centet sem vagyok hajlandó adni egy tömörített zenéért. Az eredeti cd-t megvettem volna, de olyan cd itthon nincs, marad a letöltés. De ha egyszer itthon amúgy sem kapható, akkor ezzel tényleg kárt okozok valakinek?
Másik probléma: Gondolom, már számtalanszor meg lett vitatva és lehet, hogy most sokan utálni fognak, amiért ezt felhozom, de ha egyszer jogdíj van az üres lemezeken, amit azért találtak ki, hogy kompenzálják a kiadókat és elõadókat a bevételkiesés miatt, akkor miért illegális az, ha valamit letöltök és kiírok CD-re? Egyszer a Juszt is erre kereste a választ a mûsorában, de a kiadók képviselõje igencsak félrebeszélt... Az is érdekes, hogy állítólag ez a jogdíj el sem jut a kiadókhoz...
Ha holnaptól nem venne senki egy darab cd-t sem akkor is szépen megélnének a koncertekbõl a zenészek
szopjátok ki a cerkám
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Jó esetben a piac diktálja az árakat, ahogy a zenei és a filmes CD-k, DVD-k árait is.
Tisztában vannak vele, hogy ugrásszerûen megnõne a kereslet, ha lejjebb vinnék az árakat.
Bármilyen hihetetlen, pont ezért nem csökkentik az árakat.
Egyszerûen irigylik az emberektõl, hogy még a parasztbácsi is meg tudná venni az adott árut.
Egyetlen motívációjuk, hogy ,,ha mindenkinek van, akkor senkinek sincs''.
Ha mindenki gazdag volna, akkor nem léteznének ,,gazdagok'', csak emberek.
Nem lenne olyan, akit csodálhatna a nagy nyomorgó többség.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
pl:Genensis albumok, régi Phil Collnis és '80-as évek vagy azelõtti zenék.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Tisztelt jogvédõk szívesen látnék egy ilyen statisztikát is: hány százalékát vennék meg az emberek a letöltött zenedaraboknak, ha nem létezne a mai másolási technika? Csak egy ilyen vizsgálattal a háta mögött lehetne valamennyire hinni azoknak a számoknak, hogy mekkorák a kiadók (vélt) veszteségei.
Amelyik zenész pedig beállt a gestapo-t támogatók közé az végérvényesen lehúzta magát nálam. Legnagyobb csalódásom J.M.jarre volt, de goyrsan megjött az esze. Egyébként innen lehet tudni, hogy a ki mûvész, tehát ki a zenéért zenél, és ki csak a pénzért. Mellesleg a zenéik mûvészeti értéke is követi ezt a tendenciát. Minnél kommerszebb xart csinál, annál véresszájúbban anyázza a letöltõket. (a'la eminem)
Valszeg ezért olyan népszerû az Itunes, vagy a SoicStage szolgáltatása.
Mondjuk nekem van 2-3 olyan kedvenc elõadóm, akinek ha megjelenik egy cd-je képes vagyok kiadni 4-5ezret érte. De ez évente 1 cd.... :(
www.digimomentsvideography.com
A kozmosz a kozmosz része s nincs eleje se vége.
Kurvára le vanna ezek maradva a jelentõl.
\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul