M0RN1NGST4R#25
Nekem ezzel az egésszel 2 nagy problémám van. Remélem valaki tud ebben segíteni.
Az egyik: Mi van akkor, ha én egy eredeti CD-t a polcomon szeretnék tudni, de azt nem tudom itthon megvenni, mert azt éppen nem hozzák be az országba valamilyen oknál fogva, és nem akarok kemény pénzeket postázásért kifizetni. Ilyen esetben nyilván letöltöm. Na persze nem egy fizetős oldalról, mert 20 centet sem vagyok hajlandó adni egy tömörített zenéért. Az eredeti cd-t megvettem volna, de olyan cd itthon nincs, marad a letöltés. De ha egyszer itthon amúgy sem kapható, akkor ezzel tényleg kárt okozok valakinek?
Másik probléma: Gondolom, már számtalanszor meg lett vitatva és lehet, hogy most sokan utálni fognak, amiért ezt felhozom, de ha egyszer jogdíj van az üres lemezeken, amit azért találtak ki, hogy kompenzálják a kiadókat és előadókat a bevételkiesés miatt, akkor miért illegális az, ha valamit letöltök és kiírok CD-re? Egyszer a Juszt is erre kereste a választ a műsorában, de a kiadók képviselője igencsak félrebeszélt... Az is érdekes, hogy állítólag ez a jogdíj el sem jut a kiadókhoz...