The Settlers II - Next Generation
  • PetruZ
    #1264
    A hajókkal mind a régi, mind a felújított változatban rengeteg a probléma, képesek "kiakadni", aminek hasonló jelei vannak, mint amit Te is írtál. Nekem többször előfordult, hogy egy szigetre, egy szem őrbódéhoz (ellenség a fasorban sem) levitt több tucat katonát, aztán azok ott is maradtak, sehogy sem tudtam visszahozatni őket (még úgy sem, hogy a fő kontinensen tucatnyi üres őrház volt).
    Ha nem tudsz kerülőutat építeni (csónakkal), akkor próbáld azt, hogy a legközelebbi kikötő (ahol egyébként a közelben nincs vasérc) mellé felhúzol egy olvasztót. Ilyenkor néha észbekap az AI és elkezdi átszállítani az ércet hajóval. Rásegíthetsz a dologra, ha minden más vasércbányát felfüggesztel, csak a szigeten lévők működjenek. Kis idő kell, míg kimerül minden készlet és akkor is elkezdi a hajókkal a szállítást. Kockázata, hogy sokáig tart...
    Az sajnos ritkán jó megoldás, hogy a szigetre telepítesz feldolgozóipart, mert a kész termékek (acél, fegyverek, eszközök, katonák) megintcsak ott fognak ragadni.