The Settlers II - Next Generation

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A régi settlersben is be lehetett állítani (emlékeim szerint) a prioritási sorrendet (hogy mit vigyenek elõbb a zászlóktól). Szerintem nem nehezebb, sõt, inkább könnyebb, mert lehet evakuálni a katonai épületeket, ha jól emlékszem, ez régebben nem így volt.
A zenérõl: nekem is tetszett a régi, feelinges volt, de ebben is nagyon király van, és bejön hozzá 😊

rendesen nehezebb ez a settlers mint a régi... Itt már kényteléen agy szabályozni hogy mit szálitsanak elõbba hordozók... aztn lehet én csinálok vmit rosszul... A régi settlers 2 sokkal könnyebb volt
PetruZ
Csak az elsõben volt.
takysoft
nincs újratermelõdés, régiben se volt(talán a settlers egy másik részére gondolsz, azokat nem ismerem mindet)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Taky ha idegesit a kérdésem ne reagálj rá😊 asszem nem irtam oda hogy tõled kérdezem😊
bigapó
emlékeim szerint itt kimerül a bánya, nincs újratermelõdés. ki lehet küldeni a kis tudóst, de üres táblákat rakosgat majd ki.

The Matrix has you...

Nekem egyszerûbb a kérdésem nem tudjátok itt is ugyvan mint a régibe ? régibe ugy volt ha kifogyott a bánya el vetted a bányát majd 10-20 perc után megint lehetett bányászni de jó dolgok voltak azok😄

takysoft
persze😄 én fordítottam😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Tutorial kötelezõ 😊
takysoft
könyörgöm, hagyjál már a hülyeségeiddel.
azért fordítottam le a tutorialt, hogy ne kérezgessen mindenki hülyeségeket.

tedd fel a magyarítást, aztán oktató mód.
fõmenüben megtalálod.

amúgy vas kell az öntödébõl(amihez vasérc kell meg szén a bnyából, amihez vmiféle kaja kell), meg kell még ide is szén is.

szén az aranyöntéshez is kell, így az elég fontos bánya. több kell belõle.

mi kell ahhoz hogy a kovács csináljon is fegyvert ? vas meg öntödébõl a cucc ügye ??? me a rohadék nem csinálja a fegyvereket
takysoft
ha a vikinges verziót indítasz, akkor az alapjáték küldetéseiben is ugyanazok lesznek a beállítások.(vagyis ott van a gomb, meg az extra információk)

die wikinger-t meg torrenten keressétek, ha érdekel.(nem adok linket, ha nagyon nem találod meg olvass vissza.

csalássa ne jáccá má nincs értelme!
taky wiking kieget inditottam el de azon belül az alappal játszom ott is igy történik ,vagy csak a wiking küldikbe ?
Tud adni valaki egy linket a wiking nem igazán tisztességes beszerzési formájáról?😄

takysoft
A katonák sorozása:
kell:
-kard (kovácstól)
-pajzs (detto)
-sör (vajon honnét? 😄)
Mindez ugyanabban a raktárban (van a raktárakban egy gomb, amit ha benyomsz, akkor automatikusan odarendelik ezeket a dolgokat(csak a viking kiegben😄))

Elõléptetés kizárólag a hadi épületekben történik. bekapcsolod az épületnél az aranyszállítást(vikingben alapvetõen ki van kapcsolva), és akkor odaviszik az aranyérméket.)

a fõépületbõl akkor jönnek ki ezredesek, ha éppen visszamegy egy, újból kirendelik (vagy ha cheatelsz).

katonákat hogy soroztok be ?nem emléxem már rá.. asszem lehetett olyat cisnálni benne hogy ezredes rangú katonák jöjjenek ki a fõépületbõl.
az új verzióval játszok, egyébként nagyon jó a magyarosítás visszaadja a setlers hangulatot köszönöm szépen

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

takysoft
szia, ha a régi settlerssel játszol, akkor csak annyit mondok: katonai épületek.

ha az új verzióval, akkor csak annyit mondok: Tutorial(oktatás) fõmenübõl eléred.

Hello valamikor régen játszottam settlersel, elfelejtettem hogy hogy kell terjeszkedni, valaki el tudná mondani? a kis kockákat hogy lehet arréb rakni

Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.

Na megszereztem az eredeti régi settlers 2 audiokat😊 nekem régen megvolt eredetibe, és azon voltak audio trackek... Sajna kiknek csak a rippelt játszottak azoknak csak midibe élvezhették a zenéket.... 25 meg a 8 szám, ha vkit érdekel jelentkezzen😊
Itt az egyik szám a régi settlersesek tuti emléxenek rá 😊 ITT!
na feltettem a wikinget is, szerencsére nem kell yasuval szenvedni, megy nélküle is
kössz

I\'m defeated DAHAKA!

takysoft
10th anniversary meg a next generation ugyanaz.
kérdésedre válaszolva: nem lehet. ha nincs eredeti serial, akkor max LAN-on játszhatsz.

(persze ha a neten létrehozol egy VPN-t (virtual private network - virtuális magánhálózat), akkor lesz egy jó nagy LAN-od😄
én még nem próbáltam, de sok játéknál sokan csinálják.
Van egy kis progi amivel állítólag igen egyszerûen meg lehet csinálni. az a neve, hogy Hamachi. keress rá.
Csinálsz VPN-t, azt játszol neten lanon. annyira nem bonyolult, mint elsõre hangzik😄)

A settlers 2 10.th anniversary-nál kellene

I\'m defeated DAHAKA!

hy
(lehet már leírta valaki de nem találtam meg)
Lehet tört játékkal neten ynomni?Ha igen hogyan?
köszi

I\'m defeated DAHAKA!

A régi zenék jobban bejönnek a többi viszont jobb...
takysoft
Szerintem abszolút nem mutat hülyén. Meg bele is illik.
A kiegészítõben vannak utalások rómára meg a birodalomra, így ott maradt az eredeti.
Eddig mindenkinek tetszett😄

Eredeti zenék? akkor már miért ne eredeti grafika, meg eredeti küldetések.
Ez egy felújított verzió, ez a lényege😄
Ha nem tetszik, játssz a régivel😄 szerintem nagyon jók a zenék amúgy.

Taky lehet hogy bunkónak fogok látszani most,ne értsd félre nem akarom lenézni a munkádat meg minden,de az a rész az elsõ küldetésben hogy "mi magyarok" meg hogy "budán másként van" ezeket nemlehetne az eredetire fordítani ? csak mert olyan hülyén mutat ez a játékba.
Ja még annyit hgoy valaki buherálta már a zenéket ? belehetne valahogy eröltetni az eredeti settlers 2 zenlket ?
ja sszittem a kieget rá kell instalálni az alaphoz, aszsittem csak úgy müxik ezekszerint nem😊
takysoft
õõõ... nem indítom az alapjátékot😄 csak a kieggel játszom.(minek játzsanék a másikkal, ha a kampánya elérhetõ a kiegben is?)

és igen a hangok németek maradnak, de a szöveg magyar lesz.

vikinghez itt van krekk
itt

nektek az alaphoz is kellett a Yasu ?
a kieg installnál angolnyelvet nem is lehet kiválasztani ? tehát németül mondja el a küldetéseket is nem ?
takysoft
azaz. de német, ami elég randa tud lenni.
fordítás majd megoldja. (a régi is mondjuk, csak abban még a kampányok nincsenek benne)
ja. a kiegrõl. ha jó verziót szedtél le, akkor egy yasu elég lesz mountolás után. ha nem.. hát akkor kell majd valami crack ha nincs benne.
de megoldod.
(ha már a mérete is számít, akkor gondolom nem a sarki boltban vetted😄)

a kieg mérete 264 mega ügye ? remélem yót szedtem le
Na ennek örülök, már kezdtem megfeledkezni róla.
De pont jól jött ki, 2 napja vettem elõ újra a játékot (a simát), de akkor lassan mehet a wikinger is 😄
Kösz Taky a fordítást, biztos jól sikerült 😊

hehe most látom hgoy van😊
van már ennek kiegészitõje ?
takysoft
Elkészült a kiegészítõ fordítása, nekikezdünk a komoly tesztelésnek, és elvileg néhány napon belül végleges lesz. (inkább jövõ hét eleje)

A magyarítás új verziója az alapjáték 1-2 félrefordítását is orvosolja majd.

takysoft
Közben egy másik fordítóm is akadt.Õ most a negyedik pályát csinálja.(remélem jó lesz)

Zotya: készülget a harmadik? ha megval küldd vissza kérlek, és akkor adok még munkát. Köszi. Csak nem szeretné, ha keveredés lenne a több fordító között.

takysoft
nagyon örülök neki és köszönöm szépen mindennki nevében

néztem a filet. mivel elég sokat programozom, így nem fog gondot okozni a tabok, \nek értelmezése. :-)

Én (na jó, az asszon) elékezdjük a 3.at amint rábólint.

takysoft
írtam prvit, benne linkkel.

a txt szerkezete a játéktól függ. Nem kéne átszámozni. Rá lehet jönni.
A lényez az, hogy normális szövegszerkesztõvel nyisd meg. UltraEdit a legjobb, de ha más nincs, akkor egy Jegyzettömb tökéletesen is megfelel. MS-Word-ör felejtsd el, mert szétbassza a fileszerkezetet.

A szövegek közepén levõ "\n"-ek új sorba lépést jelentenek, azokat se kell szétvágni. Arra kéne még vigyázni, hogy ahol tabulátorjel van, ott az is maradjon(Jegyzettömbben ez nem látszik, de rá lehet jönni... azok a helyek, ahol nagy ugrás van, de nem sok szóközbõl épül fel).

elvileg az elsõ 2 pálya már kész van (c01-el és c02vel kezdõdõ sorok)
a maradék 10 pályára kellene segítség. Lehet, hogy ha nekikezdesz, akkor nekem is megjön a fordítókedvem, és elkezdem hátulról, azt majd összeérünk. meglátjuk mennyire érek rá.

Lényeg a következõ:
Ha szeretnél segíteni, akkor fordítsátok le a 3-as pályát (c03-al kezdõdõ sorok(sortörést kapcsold ki, akkor látod)), és küldjétek vissza az eredményt nekem. Arra kéne vigyázni, hogy:
-ne nagyon legyen benne félrefordítás
-illeszkedjen a szöveg a Settlers stílusához.

Visszakülditek, és akkor leellenõrzöm, hogy jó-e. És ha megfelel, akkor lesz még fordítanivaló.

És persze már a szándékot is köszönöm, mert tényleg minden segítség jól jön.

oké. ha annyit segítesz, hogy egy txtben (szigorúan sorszámozva) átküldöd õket, akkor odaadom asszonkának, talán segít egy kicsit.

takysoft
nem halad. egyrészt és se komálom túlzottan a németet(ezért is hírdetek midnenhol folyton, hogy akinek van kedve, adok fordítanivalót), másrészt meg idõm se nagyon van (még más, angol fordításokra se.)

csak ismételni tudom magam. Ha segítesz, akkor gyorsan meglesz😄

Taky: Hogyan állsz a Viking magyarításával? csak egy kérdés, mert németül ennyire már nem tudok, és a sztorija is érdekelne a dolognak. válaszod elõre is köszi

takysoft
elvileg kellene crack...
de sztem add fel inkább.
vagy ha van asztali géped, akkor azon próbálkozz

Maxi image-el elindítottam!Sajna friss driverrel sem mûködik!!<#szomoru1><#szomoru1>
Nah ugye 😄😄!Akkor most kéne tisztázni valamicskét!Kell-e crack hozzá,ha leszedem a 11757 patchet???Mert azt hallottam hgy az eleve crack-elt,vagy hogy is van ez?
takysoft
arra, annyiért jó is😄