• joschy
    Huhh apam, hogy Ti mennyi hulyeseget tudtok osszehordani, mintha csak magamat latnam .

Egy valami viszont biztos:
    Minden jogallam alapja az ember szabadsaghoz valo joga. Nem nagyon ertem, hogy mit jelent az en szabadsaghoz valo jogom abban az esetben, ha tulajdonkeppen tavolrol (mert ugye radios a kutyu), tehat akar az en tudtom nelkul is figyelhetnek? :-)

Az encryption pedig egy teljesen masik tortenet, koztudott, hogy minden elkodolas matematikai alapokon fekszik, a matematikaban pedig minden muveletnek megvan az ellentetje. Avagy, teljesen mindegy ki mit hazudik, IT biztonsag egy fikcio, csak addig van mig valaki ra nem jon az egyszerusegere, ez pedig raadasul szep kihivas, nincs is jobb mint kitalalni, hogy a masik milyen hulye (tehat megvan mar a motivacio is). Teny, hogy egy keyring auth jo lenne, de ennek nem hiszem, hogy Ok is orulnenek, mert ahhoz kellek en is :-)

Igy viszont cikis a helyzet, mert barki visszaelhet a szemelyazonossagommal (es nem a bankszamlamon levo 20 penzrol van szo), hanem pl ha en jo helyen dolgozom es jo a fizetesem, akkor valaki aki nem ebben a helyzetben van, a szemelyazonossagommal felvehet egy diszno nagy hitelt, vagy vehet egy telket a holdon, vagy mit tudom en, nem is akarom tudni. Such visszaelest raadasul sokkal ugyesebben lehet majd elkovetni mint valaha. De a bankzsugas cucc se semmi, ha csak az Office Space-re gondolsz :-)

Nem az zavar, hogy majd ezen valaki jol megszedi magat, mert ezt mar megszoktam, de legalabb jot csinalna :-/ - avagy szep dolog a technologia, de a profitorientaltsag eleg kemenyen oda tesz neki.