BlackRose#17
Aha, na látod én ehhez totál nem értek , és, hogy maradjak a vallási (Bibliai) vonalon, mondhatom "nem értek, hála Istennek"
Különben, hogy ne legyen félreértés, szerintem az ilyen dolgok kimondottan önként vállalóak kellenek, hogy legyenek, az persze áll, hogy idővel ez nélkül lehetetlen lenne egy csomó dolgot csinálni, de persze mindennek megvan az ára, egy ilyen óriási előnyökkel járó technológiának is, sőt nem is kicsi. A kérdés, hogy megfizetjük e ezt az árat és fejlődünk tovább, vagy nem. Én a magam részéről ismerem a választ, de mindenki döntse el maga. Ha a többség azt mondja, hogy igen akkor lesz, ha nemet mondanak akkor nem lesz, végülis így működik a demokrácia.
P.S. a bibliában még azt is elolvashatod, hogy amikor Jézus és az apostolok napokig éheztek és odaértek egy fügefához, Jézus elátkozta a fügefát, mert éppen akkor nem volt rajta termés. Persze a fügefát állítólag az Isten teremtette, és az Isten törvényei által terem vagy nem évszakoktól függően, ugyanez az Isten (Jézus) elátkozta a fügefát és az pillanatok allatt kiszáradt, mert az általa (Isten) kiszabott törvények szerint nem volt rajta termés... és még számtalan ilyen gigantikus ellentmondással találkozunk, szerencsére én agnosztikus létemre évekig olvastam a Bibliát méghozzá magyar és angol nyelven egyaránt - wz azért fontos, mert fordítástól függően is nagyok a különbségek (Károli, King James) és felfedeztem, hogy általában három féle képpen értelmezhető, és ez az előítéletes hozzáállástól függ... ha úgy olvasod mint Isten könyvét (persze ez a legelterjedtebb eset) akkor egyféleképpen értelmezed - mindent kérdés nélkül elhiszel benne, vagy a legalább nagy részét, ha úgy olvasod mint egy ateista (tehát előre kisemmized) akkor másik féleképpen, és ha úgy olvasod mint agnosztikus, aki mint egy könyvet veszed a kezedbe és előítéletek nélkül akarod megalkotni a saját véleményed, szintén előítéletek nélkül veszed figyelembe a benne lévő bölcsességeket (amiből van bőven) de emellett a hibákat (amiből legalább ugyanannyi), ellentmondásokat és stb. akkor rájössz, hogy az értéke éppen olyan mint egy másik könyvé, hasznos dolgokat tanulhatsz meg belőlle, de ha vakon követed akkor biztos nem lesz jó, mert végülis azt is valakik írták, éppen olyan emberek akik valamit jól tudtak valamit meg nem, mint minden más szerző, mint minden más vélemény vagy tudomány tele van hiányosságokkal, éppen úgy mint ezek a sorok is amit most itt én írok, de jelenleg ez az én véleményem, ez az én világnézetem. Mondom jelenleg, mert holnap már nem biztos, hogy ez lesz, holnapig még valami újjat akarok és fogok megtanulni, megtudni ami kétségkívül tovább formálja személyiségemet, véleményemet, gondolatomat... na off-topic.