\"Sword









Minden információ a játékról: http://sots.rorschach.net/ Honlap: http://www.swordofthestars.com/







A DEMÓ letölthető a FilePlanet-ről!
  • dronkZero
    #234
    Nagyon királyság ez a játék! Teljesen hozza a Master Of Orion fílinget, a fajokon kívül minden legalább olyan frankó, mint a MOO2-ben.
    Majdnem 400 kör óta játszom az első komolyan elkezdett játékot, spirális, 150-es galaxisban, 8 playerrel, emberrel. Már csak hent van hátra, feltaláltak a tudósaim mindent, amit lehetett... Valahogy van némi kiegyensúlyozatlanság a fajok közt, ahogy néztem. Szerencsétlen Hiver-ek egyetlen bolygót sem kolonizáltak, és csak kapuhajókkal futottam össze... De eléggé le vannak maradva a halak(tudom, delfin, de mindegy), meg a tharkok is, alig jutottak ki a spirálkarjuk tövéig, mire elleptek mindent az emberek. Szinte nem is háborúztam komolyabban mással, csak emberekkel.
    A halak viszont nagyon sunyi kis dögök. Vagy 200 körön keresztül próbáltak átjönni egy számomra lakhatatlan bolygóra az én spirálkaromban, persze mindig elzavartam őket. Aztán kaptam üzenetet, hogy megnemtámadási szerződést akarnak kötni. Na, mondom, csak megunták már a ~100 elvesztett cirkálót, elfogadom, úgyis épp akkor kezdtem a háborút a spirál közepén. Kb 30 kör múlva kapom az üzenetet, hogy felrúgták a megnemtámadásit. Megnézem, hogy mi a helyzet. A kis rohadékok belaktak két bolygót is, meg áthoztak egy méretesebb flottát. Persze nem maradhattak, kitakarítottam őket.
    Csináltam egy Star Destroyer hajóosztályt, dreadnought, point defense modul az elején, armor, plusz az épp legjobb hajtómű, előre valami plazmaszerű meg a legdurvább sugárfegyver, hátra rakéták. Kettő ilyen egy full rakétás CnC hajóval simán letakarít egy fullos bolygóvédelmet, ha nincsenek dreadnoughtok a rendszerben...

    Amire nem jöttem rá:
    Hogyan kell használni az Assault Shuttle-kat, és mire jó? Egyszer gyártottam tizet, berongyoltam velük a szatelliteken belülre, mondtam nekik, hogy támadják a bolygót, de nemigen akart nekik összejönni, aztán kipukkantak mind a védelem rakétáitől.
    Special Projectekkel mit lehet elérni? Elkezdtem valami Krull Projectet, ~50 kör óta megy, de fogalmam sincs, hogy áll, mikor lesz kész, vagy egyáltalán, hogy mire jó?
    Multiban hogy működik a taktikai csata kettőnél több játékosnál? Mert ha meg kell várni mindig mindenki 4-5 perces csatáját, akkor az elég gáz. Volt amikor 10 perc alatt lenyomtam vagy 15 kört, meg volt, hogy fél óráig csak csatáztam...