• dez
    #365
    "Nem, kifejezetten nem az átlagemberről volt szó."

    De. Úgy általában az emberekről volt szó.


    "Te folyamatosan bizonygatod, hogy a kvantummechanika jobban magyarázza a világot, mint a kvantumfizika."

    ???

    "Erre mondom én, hogy ezzel felesleges fárasztanod magad, mert a hozzászólók elenysző kissebbsége vonja kétségbe ezt, és ők sincsenek épp a környéken."

    De hát nem is ismerik!

    "Akkor írjál ilyet, ha valaki konkrétan mást állít (akkor nem is ellenkezem)."

    Miért is akarod te megtiltani, hogy leírjak le valamit, ha úgy érzem, hasznos adalék? Fenntartom a jogot az önállóságra.

    "Ha ilyen előfordul, az más. De te olyankor is beirogatsz ilyeneket, amikor nincs látható oka. És ráadásul a szövegkörnyezet alapján olyan, mintha nekem címeznéd."

    Vagy csak te nem látod az okot.

    "Talán mert azoktól "kérdezek", akik értenek is ahhoz, amivel foglalkoznak?"

    Vagy inkább csak hiszik. Ha szélesebb körben olvasnál, te is látnád. (Vagy nem.)

    "De látod, már megint csak leszól másokat, ahelyett hogy konstruktívan reagálnál."

    Információt átadni konstruktív.

    "Én is mondhatnám, hogy te nem a megfelelő embererket kérdezed. Honnan lehet tudni, hogy kit kell kérdezni? Azt, aki a te véleményeddel ért egyet?"

    Én nem egyes embereket kérdezek, hanem sokat, plusz ott vannak a saját tapasztalataim is.

    "Kit érdekel a klasszikus fizika? Látod, erről beszélek. Folyton arra hivatkozol, hogy a kvantumfizika megengedi ezt meg azt, amit a klasszikus nem, mintha én ezt nem tudnám."

    Inkonzekvens vagy magaddal. Az előbb még azt mondtad, hogy nem tudsz olyan jelenségről az emberrel kapcsolatban, aminek magyarázatához kvantummechanikára lenne szükség. Ezzel azt mondtad, hogy mindent meg lehet magyarázni a klasszikus fizikán belül.

    "Én erre mondtam, hogy a kvantumfizika is tudomány, nem pedig valami ezoterikus izé. Ugyanúgy szigorú törvényekből áll, mint a klasszikus fizika, csak ezek a törvények mások, messzebb állnak a hétköznapi tapasztalattól. A kvantumfizika se igazolja a metafizika, ezoterika, vallások, stb. állításait."

    Egyes állításokat lehetségessé tesz.

    "Igaz, hogy a klasszikus fizikához képest kb. ugyanannyira messze van, csak éppen a kísérletek ezt igazolják, a többit meg nem (és ráadásul kompatibilis a klasszikus fizikával, mert kellően nagy testekre azonos eredményt ad)."

    Bizonyos dolgokat senem bizonyítani, senem cáfolni nem lehet vele (sem).

    "Már megint. Nem lehetne legalább néha egy linket beszúrni? HA valakinek azt mondod, hogy hülye, attól még nem lesz okosabb. De még csak igazad sem lesz. Tessék valamivel alátámasztani az állításaidat."

    Túl sok linket kellene beszúrni. Ezért inkább ajánlom, hogy tágabb körből szerezd az információidat. (Ha már saját tapasztalat nem jön szóba.)

    "Lásd fent. Egyébkétn már unom ismételgetni, hogy semmi közöm a materializmushoz. Próbáld már meg kiverni a fejedből ezt a fogalmat."

    Talán nem csak azt fogadod el (sőt csak azt ismered), amire objektív bizonyítékok vannak? Sőt úgy érzem, ennek is csak egy részét: aminek komplexitása nem halad meg egy bizonyos szintet.

    "A tény az, hogy messze nem tudsz rólam annyit, hogy ilyen következtetéseket levonhass. Nem is beszéve arról, hogy semmi értelme. Inkább próbáljd meg ellensúlyozni az állítólagos hiányosságaimat (pl. linkekkel)."

    Nyilván csak az ide leírt mondataid alapján tudlak megítélni. De azokból nyilvánvaló volt.