Namármost szerintem a 2 dolgot összehasonlítani olyasmi mint a motorkerékpárt és a hintalovat. Ülni lehet mindkettőn. Viszont a 2 dolog nem ugyanarra való.
Azt különben nem tudom, hogy ilyen csoportmunkás szoftvereket informatikusokon kívül valaki használ-e, de az tuti, hogy nem ECDL tananyag (nem is csoda, mert 120 órába nem férne be, egy olyannak aki meg ECDL tanfolyamon lát először egeret, még a mostani tananyag is igen magas, pedig a "teteje" a körlevél...).
Márpedig sok "officerajongó" egyszerűen nem tud máson dolgozni, csak azon, mert ECDL vagy ECDL szintű oktatásra járt. No ezek nem fognak rajta csoportmunkázni, meg közös dokumentumokat ríltájm írogatni az tuti. Viszont ők adják a felhasználók messze több mint felét szerintem.
Az egész persze olyan dolog, hogy akinek amelyik tetszik, azt használja. De mondjuk az államigazgatásban ami az én pénzemből (is) működik tessék használni az OOo-t mert azon is kitűnően meg lehet írni egy levelet (,még úgyis, hogy a bekezdést 3-4 space gombbal kezdi el valaki :D LOL). És ez szerintem hosszabb távon úgyis megérné, ha az államigazgatásba kerülőket oktatnák is rá...