jazz és az elektronikus zene
  • Kaszi46
    #8
    Igazad van Eric truffaz-al kapcsolatban, azért említettem meg amugy első helyen, mert élg újszerű és innovativ jazz-t játszik\játszanak, és sokszor olyan benyomása van az embernek mintha elelktronikus zene is keveredne a számokba, pedig mindent "élőbe" nyomnak.
    Ezenkívül amikor nyitottam a topicot, akkor éppen ő volt nálam már jóideje a "porondon", szóval erős késztetést éreztem arra, hogy őt is megemlítsem.:)

    Azt viszont meglepődve látom, hogy te pont a gitározást hoztad fel mellette, mert nekem eric truffaz neve majdhogynem egyet jelent a trombitával. Van pár amiben van, de sztem nem jellemző(pl: king-b, next door, seven skies, mantis, the point, saisir, nina valeria, yasmina. akkor ezekben ő gitározik? de akkor meg ki fújja a trombitát?:P).

    no mind1

    és hogy a kérdésedre is válaszoljak(ne számíts semmi meglepőre), elsősorban rákeresek torrenten, ahol általában kevés sikerrel járok, bár manapság egyre többb minden fellelhető ott is. Aztán megyek az edonkey hálozatra. Itt még nem volt olyan zene amit ne találtam volna meg. Lassan jön általában de biztosan.:)

    Ha pedig új zenéket akarsz megismerni, legyen az bármilyen stílusu is, akkor a lastfm-et ajánlanám. Nagyon jó kis progi oriási webes támogatással. A nagyszerűsége abban rejlik hogy az általad választott stílusu zenénél, vagy előadó szerinti rádióhallgatásnál, mindíg ír hasonló stílusokat, és hasonló előadókat.
    Ezenkívül, ha sokat hallgatod, akkor hozzádrendel szomszédokat akik hasonló zenéket hallgatnak mint te. Az ő listájukat átnézve, illetve ajánlásaikat meghallgatva találhatsz rá új előadókra, zenei stílusokra. Lehet bannolni is a zenét, akkor olyat többet nem játszik, de ugy is megjelölheted hogy tetszik, és akkor a későbbiekben is berakja azt, és az ahoz hasonló zenéket. Ezenkívül rengeteg hasznos funkciója van még, szerintem megér egy próbát mindenképpen. lastfm cikk(régebbi cikk ezért van egy két dolog benne ami nem aktuálispl az audioscrobbler és a lastfm már egybeolvadt, de ugy nagyjábol képbe rak mire is számíthatsz.

    Bocs hogy egy kicsit hosszura sikeredtem.:)