"stabilitásilag már aligha lehet stabilabb oprendszert csinálni mint xp. aki azt mondja, hogy lehet, az egyszerűen hazudik..."
akkor hazudok egy kicsit:
múlt heti projektem:
a gépem fagyogatott (XPSP1/UHULinux)
Hétfő este :XPSP1 kékhalál(fizikai memória kiírása lemezre stb.), vagy újra indult se szó sebeszéd. Hát gondoltam valami gáz lehet XPvel (nem először), és nyomok rá egy javító install-t(persze adatmentés után). Megbántam. Lezuzta a MBR met ,de persze nem indúlt el install után. Mégegyszer végignyomtam, de akkor sem. Linuxos lemezem meg nem volt otthon(máskor lesz!!!!!!!!!!!!!). Igyhát nem tudtam megheggeszteni a gépem.
Kedd: Még mindig nincs Linuxos installom, ugyhogy tovább szrkdok XP-vel. Nem megy, mi lehet a gond? Talán a winyó, mertmár az install sem megy végig. (nem volt szándékomban formázni)
Szerda: melóból hazafelé vettem egy 200GB-s SATA-s winyót hátha azzal franyó lesz. Hát kiderült hogy azt csak az SP2 birja felfogni. GGGRGRRRRR!!!!!
Csütörtök: szerzek SP2 kölcsibe (orgigi dobozos) hátha jó lesz. nem volt időm installni, mert késő este értem haza SP2 beszerzési utamról.
Péntek: melóhelyen letöltöttem az UHULinux utsó változatát.(biztos ami biztos) Nem instaláltam, inkább elmentem haverozni.
Szombat: a NAGY NAP. install XPSP2, új winyó. Hát tök jól fel is ment kb két óra driverekkel, tüzfallal, virusirtóval együtt. Hoppá......LEFAGYOTT MEGINT!!!!! gondolkodom mi lehet. Hiba lehet táp,alaplap,memoria,videókártya,stb? Új táp szerencsére volt otthon lecseréltem. Lefagyott megint. Memória is volt másik. De Megint lefagyott. (Alaplap,videókari nem volt másik) Szombati napomnak annyi,majd alvás volt.
Vasárnap: utolsó esély. Pár ujra próbálkozás és egy új install után, eszembe jutott, hogy van egy Linux-os CD-m.
UHU Linux install: 40 perc upgrade-el, NvidiaDriver-el, Cedega-val. Hoppááááá!!! valamit rinyál az Nvidia driver. Valami nem oké a Videókarimmal(FX5700). Nem megy rajta néhany funkció amit a kártya tud. Egyszer kétszer sötét képernyő. Majd azt mondja, akarom-e ugy használni, hogy ezek a funkciók nem mennek a kártyámon, mert amugy instabil lehet a rendszerem. Persze ezt már konzolon írta. Mondtam neki hogy oké persze. Láss csodát!!! müködött délután 4 től estig teszteltem: WarCraft3, Call of Duty UO, Quake3, Quake4 (na ez problémázott hogy valami nem oké, de butitva ment)
Tanúság:
1. ha indítottam volna Linuxot, mielőtt Windoz javító(!?!?!?!) install-t nyomok, akkor nem kellett volna elcsesznem az egész hetemet arra, hogy rájöjjek : befosott a videókártyám.
2. Linux alatt is tudok játszani,meg melózni, sőt Maya-zni is. Akkor minek a Windoz?
Nagyokos M$ pártiak. Erre mondjatok valamit. Én megadtam az esélyt a Windoznak. Nem egyszer. De most egy jó ideig nem akarok installálni ilyen 'stabil' oprendszert.