• Equ
    "azt is említettem, hogy valószínüleg illegálissan lehet"

akkor lehet félreértettem, én is ezt állitom, sőt teljesen általános gyakorlat.

"ha hozzáférhetek a komplett forráshoz egyszerre"

hát konkrétan hozzáférnek, csak ugye smart card-os hitelesítésü és web alapú, igy nem lehet csak úgy egyben lehúzni. De akármelyik filehoz akármikor hozzférsz, lefordithatod, összehasonlithatod.

"és mivel tudomásom szerint a Windows forrás még nincs a netre szívárogva... "

dehogy nincs...
    (bár nem a shared source programból, hanem egy régebbi 3rd party fejlesztőknek kiadott w2k-s részlet van fent a neten)

"és már ezért sem lehet legálissan a komplett kódot elkaparintani és build projectet építeni"

Ebben nincs ellentmondás, mindenki azt mondja, hogy NEM LEGÁLIS. De technikailag kivitelezhető sőt általános gyakorlat.

" komplett kódot elkaparintani és build projectet építeni"

Erre valószinűleg senki nem veszi a fáradtságot (humán erőforrásigénye miatt) de részleteiben bármit le lehet forditani és backdoor vizsgálatot végezni. Ha valaki rászánja a pénzt és időt, akkor az egészet átnézheti, de ez a gyakorlatban nem nagyon kivitelezhető.

"és megvan a log, hogy ki mikor melyik részéhez fért hozzá "

Ez igy igaz, de nincs a szerződésben mennyiségi korlátozás az egészet végigolvastathatod és amig a leforditott részeket nem teszed közzé, hanem tényleg csak arra használod, hogy binárisan összehasonlitsd az eredetivel, addig senki nem szól semmit.