233
-
Equ #193 "azt is említettem, hogy valószínüleg illegálissan lehet"
akkor lehet félreértettem, én is ezt állitom, sőt teljesen általános gyakorlat.
"ha hozzáférhetek a komplett forráshoz egyszerre"
hát konkrétan hozzáférnek, csak ugye smart card-os hitelesítésü és web alapú, igy nem lehet csak úgy egyben lehúzni. De akármelyik filehoz akármikor hozzférsz, lefordithatod, összehasonlithatod.
"és mivel tudomásom szerint a Windows forrás még nincs a netre szívárogva... "
dehogy nincs...
(bár nem a shared source programból, hanem egy régebbi 3rd party fejlesztőknek kiadott w2k-s részlet van fent a neten)
"és már ezért sem lehet legálissan a komplett kódot elkaparintani és build projectet építeni"
Ebben nincs ellentmondás, mindenki azt mondja, hogy NEM LEGÁLIS. De technikailag kivitelezhető sőt általános gyakorlat.
" komplett kódot elkaparintani és build projectet építeni"
Erre valószinűleg senki nem veszi a fáradtságot (humán erőforrásigénye miatt) de részleteiben bármit le lehet forditani és backdoor vizsgálatot végezni. Ha valaki rászánja a pénzt és időt, akkor az egészet átnézheti, de ez a gyakorlatban nem nagyon kivitelezhető.
"és megvan a log, hogy ki mikor melyik részéhez fért hozzá "
Ez igy igaz, de nincs a szerződésben mennyiségi korlátozás az egészet végigolvastathatod és amig a leforditott részeket nem teszed közzé, hanem tényleg csak arra használod, hogy binárisan összehasonlitsd az eredetivel, addig senki nem szól semmit. -
#192 Amugy a tanfolyamokról annyit: én talultam már sokmindent, tanitottam is egy ideig. De a lényeget meló közben tanultam meg, nem a könyvekből, doksikból. De windows-al tényleg, leginkább csak szivattam magam mindig. Na az a tanfolyam is nevetséges volt. Diló oktató kizárta magát a hálózatból (admin jelszóváltoztatással villogott , simán elírta 2szer szerencsére volt pár 5letem, hogyan lehet ADMIN-ként rácsúszni az NT-re). Amugy lehet hogy csak nem volt sosem szerencsém? Otthon egész jól működött az XP, amig el-nem szált a Videjókártyám :( Pedig csak játszottam. Sebaj játszani Linuxal most is tudok, és nem cserélek videjókártyát azért mert valami nem működik rajta. -
Equ #191 "És hol marad az a 90% amikor itt próbálod eljátszani a "szakértőt"? "
Szabadságon vagyok, ráérek... -
Equ #190 "Mit erősített meg, 85-ös?"
#73-as lámerkém...
""Az MS forrásmegosztó licensz erre nem ad engedélyt, ez tiltott dolog"
csak az a tilos ami bizonyithato, minden mas legalis
"(on line portál rendszer, ahol csak a forrás azt a részét kapod amelyet előhívtad)"
ez volna ugye a _hivatalos_ lehetoseg
"Persze eltudok képzelni egy programot amely lehívná a komplett kódot és összenyomná a build projectet"
ez az egyik megoldas, meg van a masik..
úgyhogy nem tudom, te hol láttad azt, hogy valaki fordította a windows forrását"
valahol"
"Persze ti is egyfolytában gyakoroljátok az oviban a kakaószünetben, mi?"
Bizony onnan... A sok kispajtás meg itt nevetgél mögöttem, hogy már megint hülyét csináltál magadból.
Majd kijöttél az iskolapadból és nem csak hallomásból fröcsögsz hülyeségeket olyan témákról amikről fogalmad sincs, akkor majd térjünk vissza a lázalmaidra... -
BlackRose #189 "Rosszul tudja, irtam is."
na azért legyünk pontossak... ugyanis mit tudok rosszul?
tehát lehetséges e a Windows-ot fordítani legálissan mert én ezt mondtam.
azt is említettem, hogy valószínüleg illegálissan lehet, habár szerintem ha úgy van akkor ez a Microsoft biztonsági múlasztása, ugyanis ha hozzáférhetek a komplett forráshoz egyszerre, akkor ki akadályozza meg, hogy holnap az egéssz megjelenjen a torrent-eken... és mivel tudomásom szerint a Windows forrás még nincs a netre szívárogva... valószínűleg nem is lehet komplett lehúzni a rendszerről (persze ez csak feltételezés).
tehát kérem pontossítsunk, a licensz nem ad jogot a fordításra, tudomásom szerint a disztribúció parciális (online alkalmazás) és már ezért sem lehet legálissan a komplett kódot elkaparintani és build projectet építeni, és megvan a log, hogy ki mikor melyik részéhez fért hozzá stb. Ezért valószínüleg a Microsoft közbelépne ha valaki elkezdené lehúzni a komplett forrást... bár feltételezem. -
ubuntu #188 "Mert én pl a munkaidőm 70%-át rendszertervezéssel töltöm és csak 30%-ban felügyelem a mission critical rendszereket..."
És hol marad az a 90% amikor itt próbálod eljátszani a "szakértőt"?
Vagy az is a "rendszertervezés" és a mission critical felügyelet része lenne? :-))
-
ubuntu #187 Mit erősített meg, 85-ös?
#57 Rigidius:
"Melyik valtozat? A publikus, vagy amelyikbol a release-eket forditottak? Csak mert eddig meg egyetlen mukodokepes vindozt sem sikerult leforditani azokbol a forraskodokbol amelyeket kormanyhivataloknak publikaltak. Ha sikerult is reszkomponenseket leforditani, csak, nagyon ritka esetekben volt ra pelda, hogy a binarisok egyeztek volna a hivatalos kiadasokban levokkel. A masik gond, a biztonsagi foltozasok utani forraskod publikaciokkal van, hogy altalaban honapokat csusznak a release-tol szamitva.
Innettol kezdve az egesz "government vindoz" kezdemenyezes egy komolytalan: "nesze semmi fogd meg jol" kampany jokepu napkoziseknek."
Te meg mit kamuzál?:
""Le tudod fordítani az egész windowst vagy sem?"
Igen."
Vagy már a saját írásaidat sem tudod elolvasni? :-D
"Bizony naiv barátom, a shared source program keretében a fileok külön-külön fordítása teljesen elterjedt (bár illegális) gyakorlat backdoor keresési projektekben."
Persze ti is egyfolytában gyakoroljátok az oviban a kakaószünetben, mi? Ne legyenek kihasználatlanok azok a kakaóbiztos számítógépek ha már vannak :-)))
-
Equ #186 linuxról beszélsz?
Mert én pl a munkaidőm 70%-át rendszertervezéssel töltöm és csak 30%-ban felügyelem a mission critical rendszereket...
De a fizetésre tényleg nem lehet panasz
Egyébként a 24/7 felügyelet sem vicces, teljesen normális gyakorlat, pl. az akami-nál 24/7-ben figyeli egy rakás szakértő a linuxokat...
(de ebből tényleg nem az derül ki, hogy mennyi gond van velük, hanem egyszerűen megkivánja a környezet. Ugyanez elmondható a ms datacenteréről is) -
dez #185 "lehet, hogy csak érteni kéne hozzá? Ha nem megy, akkor irány egy tanfolyam..."
'Állítsunk minden gép mellé (24/7-ben) egy szakértőt!'... Végülis jó munkahelyteremtő módszer (ráadásul jó fizuval, hiszen jól képzett, jól csengő címekkel [papír])... :) Meggyőztél! Vagyis... Mégsem. Ha én vagyok az üzemeltető...
Ja és a másik, ha állandóan tanfolyamon van, mikor dolgozik? :P -
Equ #184 "BlackRose is elmagyarázta már, azok sem tudják lefordítani a windowst maguknak akik hozzáférnek a forráskódjához a Ms shared source program keretein belül. "
Rosszul tudja, irtam is. Aztán ugyanezt a nem legális gyakorlatot megerődítette Rigidus is... (tudom-tudom az is az én nickem és magammal vitatkozok)
"Mintha a windows alternatív fordítgatása saját célra elterjedt gyakorlat lenne."
Bizony naiv barátom, a shared source program keretében a fileok külön-külön fordítása teljesen elterjedt (bár illegális) gyakorlat backdoor keresési projektekben. Ahogy a warez is. (hátha igy már piciny agykapacitásoddal felfogod a lenti párhuzamot) -
ubuntu #183 Equ, azaz inkább IQ85 a megfelelő név neked.
Nézd 85-ös, fel sem tudod fogni azt amit írok, és te még vitatkozni próbálsz? ROTFL :-D
Leírom, hogy BlackRose is elmagyarázta már, azok sem tudják lefordítani a windowst maguknak akik hozzáférnek a forráskódjához a Ms shared source program keretein belül.
Majd beídézem a részt, ahol pinokkióként azzal próbálsz hőzöngeni, hogy te bizony amikor csak akarod lefordíthatod magadnak a windowst, csak nem akarod. Elég neked egy egy rész is, és persze "ha valaki mást futtat, az azt is le tudja ellenőrizni". Mintha a windows alternatív fordítgatása saját célra elterjedt gyakorlat lenne.
Ergo kamuztál megint.
Erre jössz itt nekem a warezolással:
"persze aztán lehet, hogy neked van igazad és a warezolás sem létezik, mert azt is tiltja a lincense..."
hogy jön ez most ide???
Még olvasni sem tudsz rendesen.
-
#182 Akkor hasonló tapasztalatunk van. 97 óta novell, 98-2000 , 2év Nt4, 98 óta Debian (na ezzel semmi gaz nem volt azóta sem,pedig Mail szerver) 2000, töl Sun. XP-n csináltam 20 gépes MentalRay Render farmot, de gyorsan áttettük Linuxra, mert foslassu volt. Csináltam Network boot-os hálózatot, kb.:20-30 kliens géppel (olcsó, winyó nélküli Ramdiskes gépek). 2001-ben Voip-es hardwert üzemeltem be, csak Linuxal sikerült. Robot gépsort is programoztam, ott FreeDos volt. Most kiscéges háló, (kliensekkel most nem foglalkozom hála az égnek), komoly szerveres adatbázisok (jó pár Milliós rekordos adatb. AIX, SUN-on kommunikálunk jópár Linux-os szerver, pl. WEB,MAIL,DNS stb.). Saját webes szervert is üzemeltetek, az a Bix-ben pihen. PC/Debian. Hát ez a nagy helyzet. Most főleg programozást nyomom, de a szerver karbantartás is az én dolgom.
Te M$ párti vagy, én meg nem annyira. Pedig volt otthon XP-m. De az már a múlté!
Exchange: Megoldottam, mint mindig;) -
ubuntu #181 "Különben a Linux fejlesztői része kitartó és kemény munkával egy komoly és jó OS-t dobott össze, de azért nem lett sikeres termék (üzleti szempontból)"
Nézőpont kérdése. Aki a RedHat ipo idejében vett magának részvényeket igen jól járt. És ez a linuxra és open-source infrastruktúrára építkező Google-ra is igaz. IBM, HP, Intel, AMD... egymás után indították be saját linuxos üzleteiket. Nyilván szintén a nyereség miatt. Inkább arról van szó, hogy a Linux bizony nem windows, és ez az üzleti oldalára is vonatkozik. A Ms üzleti fogásait másolgatva linuxon valóban nem lehet nagy eredményeket elérni.
"Microsoft ha akarná a Linuxból akár 1 év alatt képes lenne 50% közeli piacsikert kovácsolni a saját marketing gépezetével, és elég sokan mosolyogva egyetértettek velem."
Van benne valami :-) De igazán nincs rá szükség. A linux jövője szempontjából nem a felhasználók száma számit, hanem a fejlesztőké. Abban pedig relatívie nincs hiány. Globálisan tekintve a szoftverfejlesztés egészére viszont jóval több jól képzett programozó kellene minden területen.
A Linux eladja magát is, egyre jobban.
Például a Novell féle XGL 3D ablakkezelés is ilyen pozitív marketingfogás:
http://index.hu/tech/szoftver/3dlin060223
Videó a Linuxos 3D felületről:
http://img.index.hu/tech/3d_linux_indexhu.mpg
Vagy az IBM Németország döntése, hogy felmondják a Microsofttal kötött szerződésüket, és egyetlen Windows Vistat sem fognak vásárolni. Helyette IBM Workplace, ami alatt cserélik a rendszereket RedHat Linuxra:
http://www.groklaw.net/article.php?story=20060305214231974
Ez is olyan lépés ami felgyorsítja a Linuxok terjedését, és nemcsak az IBM-nél, sokan kívülről is figyelik a lépéseit.
Természetesen nem ezektől jó a Linux, viszont ezek is jó "marketingfogások".
-
Equ #180 "te milyen rendszert használtál huzamosabb ideig, ami nem M$ volt ?"
több éve üzemeltetek debian-t, redhatot. solaris-t nem üzemeltetek, de elég jól ismerem, mivel napi szinten migráljuk őket winre... Volt egy g4-es mac-em is pár évig és több tucatnyi oprendszer otthon kipróbálás végett, igy van némi rálátásom az oprendszerekre.
"Amúgy a szomszédok bánkódnak, hogy lecserélték a GroupWise-t Exchange-re"
Jaj, ne hozz már fel megint ennyi konkrét szakmai érvet ms termék ellen, mert tömegével mennek a topicolvasók lecserélni...
lehet, hogy csak érteni kéne hozzá? Ha nem megy, akkor irány egy tanfolyam...
"A Marketing nyert, sajnos már megint."
Vagy tudáshiány? Ha ők hívtak téged ms termékkel kapcsolatban tanácsért, akkor igen nagy bajban lehetnek -
#179 Equ: te milyen rendszert használtál huzamosabb ideig, ami nem M$ volt ?
Amúgy a szomszédok bánkódnak, hogy lecserélték a GroupWise-t Exchange-re. Ez van. Ez a valós tapasznyalat. Csak nem lehet visszavinni hogy bocsi, de nem ezt akartuk. A Marketing nyert, sajnos már megint. -
Equ #178 "Aham, és ugye a te "elfogulatlan" értékelésedet kell bizonyítéknak tekinteni"
Semmiképpen. Csak a szakmai tényeket. És nem a tizenéves lámerek agymenéseit egy olyan rendszerről amit felhasználói szinten se ismernek... -
Equ #177 jaj, mégsem csak én irtam több nicken, hogy a license nem engedi a saját fordítást? De kár... Pedig már tényleg kezdtem elhinni, hogy több nick-em van. Meg, hogy nincs diplomám. Talán még érettségim sincs, 8 általánossal alázlak szakmailag újra és újra...
"Befejezheted a hablatyolást és a nagyotmondást kisfiú."
na, akkor ki is beszélt már megint mellé? Jól van, leülhetsz, egyes...
persze aztán lehet, hogy neked van igazad és a warezolás sem létezik, mert azt is tiltja a lincense... -
dez #176 "Ez itt jelenleg rád vonatkozik, mert kettőnk közül én veszek részt a programban, te csak hallottál róla..."
Aham, és ugye a te "elfogulatlan" értékelésedet kell bizonyítéknak tekinteni... :P -
ubuntu #175 Ezt csak a te beteg agyad tette hozzá. De ha már BlackRoset olvasgatod, ő is leírta világosan miért ilyen kicsi az esélye annak, hogy bárki a Microsoft build labson kívül saját windowst fordítson magának. Akkor is ha hozzáférne a forrásokhoz shared sourceal.
Szóval:
""Le tudod fordítani az egész windowst vagy sem?"
Igen.
"Meg tudsz 100%-ig arról, hogy nincs backdoor a kódban, igen vagy nem? "
Igen.
Megcsináltam cégnél? Nem, mivel bizonyos részei nem érdekelnek. Amelyeket futtatunk, azokat le tudjuk ellenőrizni, ha valaki mást futtat, az azt is le tudja ellenőrizni. Pont."
Befejezheted a hablatyolást és a nagyotmondást kisfiú. -
Equ #174 "Hát persze Mr. no-diploma "rendszermérnök" úr"
De azért ne fakadj sirva, hogy ma sem jött össze semmi, találj ki még pár történetet, pl. mely nick-ek még az enyémek (vagy csak saccold meg, a regisztrált sg userek hány %-a vagyok én) hátha akkor jobb kedved lesz. Ráadásul mi is jót derülünk a butaságaidon... -
#173 >"hogy sok Security fjucser tudjok""
>ez milyen nyelven van?"
te nem szoktál elirni semmit ?
"fjucser" : a Feature félig magyarositva.(Felénk van ilyen idiota szleng)
(kukacoskod ha attól jobb)
Összedölt bennem a világ! Kidobom az IBM-einket, meg a Sun-t! Elmenekülök innen valami más bolygóra. Teljessen eluralkodott a Microsoft. ÁÁÁHHHH Help Me! Nincs más megoldás. Meg kell térnem nekem is.
Forro drót!:
közben a szomszéd cégbe átugrok mert van valami baja az Exchange-üknek. :):):) Na erre mondjatok valamit. Hanyatlik a világ :/:/:/ Nem akarok többet egeret nyomkodni. Inkább billentyüzetet püfölnék. Elegem van. Mindig a Windozos gépekhez hivnak át, mert állandóan van valami baja. Nincs több kérdésem! Kérem kapcsolja ki! -
BlackRose #172 "igenis szánalmas, hogy az MSnek ez 10 évébe került, ha a 3.5-ös NT-vel elérték vlna azt mondom hűha, de így elég szánalmas"
na most engedd meg, hogy feltegyek egy pofátlan kérdést...
Ugye te pap vagy vagy informatikus, mert ha csodákra vagy kíváncsi akkor a templomba kell menned, mert az informatikában nincsennek csodák, ott csak kitartó és kemény munka árán lehet sikeresnek lenni, és ez mindég éveket vesz igénybe.
Különben a Linux fejlesztői része kitartó és kemény munkával egy komoly és jó OS-t dobott össze, de azért nem lett sikeres termék (üzleti szempontból) és azért van az, hogy már évek óta a Linux évében élünk, mert semilyen munka nincs a marketing terén, és mert a jelenlegi nem Linux-os megoldások is megfizethetőek az embereknek, akinek meg nem az meg warezol. A Linuxosok legnagyobb hibája, hogy azt hiszik a Linux elég ahhoz, hogy el lehessen adni. De nem így van, az emberek 99% nem képes felfedezni a Linux esetleges előnyeit még ha ott is vannak. Tehát fontos lenne egy nagy marketing kampányt kihozni, de ehhez nem elég a Linux úgy ahogy van, kellene valami kézzel fogható előnyőket biztosítani számára a Windowshoz képest, és alapjából téves a Linuxról azt állítani, hogy Windows alternatíva, mert ez nem érdekli az embereket. A Microsoft sem fogja a Vistát úgy híresztelni mint XP alternatíva, hanem elébbünk dob egy rakás újdonságot amire a Vista képes az XP meg nem, ez kellene a Linuxnak is ha sikeres akkar lenni. Többször mondtam már el, UNIX-os társaságban, hogy a Microsoft ha akarná a Linuxból akár 1 év alatt képes lenne 50% közeli piacsikert kovácsolni a saját marketing gépezetével, és elég sokan mosolyogva egyetértettek velem. Mindenesetre a következő évtizedekben meg kell szokni, hogy mindkét rendszerrel találkozunk és dolgozunk. -
ubuntu #171 "Ez itt jelenleg rád vonatkozik, mert kettőnk közül én veszek részt a programban, te csak hallottál róla..."
Hát persze Mr. no-diploma "rendszermérnök" úr, igen résztveszel a PROGRAMBAN... Délután ne elfelejtsd el bevenni a gyógyszeredet!
-
Equ #170 "A "leirtuk" többes száma az összes nickedet jelenti, vagy most csak egyszerűen királyi többes akart lenni "
Jaj de jó, most már Balckrose is én vagyok, mekkora lúzer vagy... -
Equ #169 "hogy sok Security fjucser tudjok"
ez milyen nyelven van?
"Lásd: grsecurity.org"
ennek nagy részét magátol is tudja, nem kell hozzá kernelt hackelni... (de pl. jogosultság terén jóval többet is, lásd CAS)
"Sparc-ra, vagy PPC-re fel lehet tenni?"
Nincs rá kereslet... Amig volt rá kereslet, addig futott pl Alpha-kon is. Ma csak itaniumokon. De ez is azt bizonyitja, hogy ez nem technikai kérdés, hanem gazdasági. Akármin elfut, ha van rá kereslet... (lásd még pda-k, okostelefonok, beágyazott rendszerek tucatnyi prociját amin szintén fut)
"meg ugye van belőlük pár ugyhogy a Licensz-ért is fizethetünk"
Ez gyönyörű, ha a technikai érvekbe egytől egyik belebuktál, akkor jön a lincense...
Egyébként, ha sok gépetek van, akkor mennyiségi lincenset kell venni, úgy 15-20e-ből megvan gépenként, az elég baráti...
"Remélem ha már feltettem a Windozokat, akkor majd hozzá sem kell nyúlni, mert most napi fél órát kell melóznom azzal hogy a Update-eket átolvasom, ha vannak"
Irány egy alapszintű windows tanfolyam... Lehet teljesen automatikus, lehet irányitottan automatikus, hierarchikus caching arraybe rakott update szerverekkel irányitottan automatikus telepítés többezer gépre stb-stb. Már megint a hozzá nem értés...
" Mert ki tudja mi lesz a vége, ha nem Microsoft vigyáz a jó magyarok pénzére."
Ezzel is melléfogsz, mert, ha más nem az mnb is nagyrészt winen megy, de több kereskedelmi bank is...
Mondhatnám, hogy menj külföldre, de sajnos ott is mindenhol winbe fogsz ütközni. De említhetném a legnagyobb IT tőzsdét a nasdaq-ot, az is winen fut. Hát nem érdekes... -
ubuntu #168 "Mivel mint már leirtuk, a license elvileg nem engedi meg a saját fordítást, ezért túl sok hivatkozást nem fogsz találni. De ezek szerint sosem láttad még a forrását, mert különben tudnád, hogy szinte mindenki megcsinálja"
A "leirtuk" többes száma az összes nickedet jelenti, vagy most csak egyszerűen királyi többes akart lenni ? :-))
Ebből látszik, hogy te még Soha nem láttad azokat a forrásokat. Mesélj még valami érdekeset Hári János, vagy inkább pinokkió :-)))
-
BiroAndras #167 "Én már melóztam WinNT-s rendszeren is(életemben akkor melóztam legtöbbet) is, de az már régen volt."
Én is. De nekem nagyjából zéró gondom volt vele. Akkor kellett hozzányúlni, amikor új júzert vettem fel. Nagyságrenddel több baj volt a bérelt vonalakkal, mint a szerverekkel. -
#166 nem vitaképpen, de hosszu ideig bankinformatikában dolgoztam mint fejlesztő, és ha hiszed ha nem, rengeteg win szervert használnak, ill minden munkaálomáson is az van. Amikről tudok nyilatkozni: CIB, OTP, PB-ERSTE. -
#165 Földbe tiportam szakmailag magam elismerem! Elzárkózom a windoztol. Ez tény nem ismerem a Fjucsereket a windozban, sőt kissé meglepett hogy irtad, ilyeneket is tud a windoz (lehet hogy tényleg meg kéne nézni). Gondolom akkor olyat is tud, hogy megPatcheled a kernel-t, hogy sok Security fjucser tudjok. Lásd: grsecurity.org Sparc-ra, vagy PPC-re fel lehet tenni? (tudod láma vagyok) A PC-s gépeinkre biztos, de azokba egy csomó hardvert kéne venni hogy menjen jól, meg ugye van belőlük pár ugyhogy a Licensz-ért is fizethetünk(mennyit is gépenként), ugyhogy azon asszem marad a Linux. Remélem ha már feltettem a Windozokat, akkor majd hozzá sem kell nyúlni, mert most napi fél órát kell melóznom azzal hogy a Update-eket átolvasom, ha vannak.( a többi időben programozás/Pacman megy :))
De melyik bank az ahol Windows rendszereket használtok :D:D:D:D Ird meg priviben léci! Mert akkor bankot is váltok, mert a pénzemet Microsoft számológépre biznám. Mert ki tudja mi lesz a vége, ha nem Microsoft vigyáz a jó magyarok pénzére. -
Equ #164 "Asszem Láma vagyok."
-
Equ #163 naiv barátom, miért akarod nyilvánosan újra beégetni magad ebben a témában?
Ha nem értesz a winekhez, akkor nem értesz. Használj mást. Mi (nagyvállalati bank) nagyon jól elvagyunk mission critical rendszereken winen. Oprendszert cserélni on the fly? Particionált hardveren vagy klaszteren? Miért ne?
menet közben lemez átméretezés? win fél évtizede tudja... Hot swap memória vagy processzor csere? Szintén fél évtizede. Ja, hogy te ezekről mit sem tudsz, mert annyit tudsz a winekről, amit egy win98-an összekattintgattál? Hát az nem a rendszer hibája.
"Ja de lehet hogy nincs is benne videókártya. Húú had kérdezzem meg. Menni fog igy?"
Headless windows server? Billentyűzet se kell, nemhogy videokártya.
Akarod még szakmailag földbe tiporni magadat? Akkor kérdezzél még... -
#162 Equ: jut eszembe a tűzfalat is le kéne cserélni. Persze ez winyó/videókártya nélküli gép. Hogy csináljam. Nincsenek 5leteim. De van rajta egy csomó Utp-s csatlakozó, meg 2 Optikai is. Hogyan tovább? Asszem Láma vagyok. -
Equ #161 "Le tudod fordítani az egész windowst vagy sem?"
Igen.
"Meg tudsz 100%-ig arról, hogy nincs backdoor a kódban, igen vagy nem? "
Igen.
Megcsináltam cégnél? Nem, mivel bizonyos részei nem érdekelnek. Amelyeket futtatunk, azokat le tudjuk ellenőrizni, ha valaki mást futtat, az azt is le tudja ellenőrizni. Pont.
"de én már beszéltem olyannal aki látott olyan embert aki megcsinálta, állítólag"
Ez itt jelenleg rád vonatkozik, mert kettőnk közül én veszek részt a programban, te csak hallottál róla...
"Pl kínai kormány?:) Pl. az aki akarja ?:)"
Ja akinek végtelen humán erőforrása van rá, az a wint is ugyanígy ellenőrizheti teljes egészében, de a valóságban se a linuxot se a wint nem fogja soha senki egyben átnézni.
"Nesze 2003-as statisztika, itt még a PalmOS-el versenyez a CE (a dumáid arra a részérevonatkozik, hogy jöttawindowsésjóllenyomottmindenkit :))"
Nem lenne egyszerűbb szimplán elismerni, hogy jól befürödtél ezzel is?
De miről is van szó az 2004-es cikkben?
"Microsoft licensees have been steadily chipping away at the Palm OS lead since 2000, when Microsoft accounted for 11 percent of the PDA market."
Azaz a palm már régen piacvezető volt a pda-k piacán (és a linux is ott volt elenyésző részesedéssel) mikor a ms megjelent. 2000-ben 11%-os részesedésre tornászta fel magát a ms, 2004-be utolérte a palmot (a linuxnak ekkor még 1.9%-os részesedése volt) majd 2005-ben porba tiporta mind a palmot, mind a linuxot. (a linux 1 év alatt elvesztette addig is elhanyagolható részesedésen felét)
"Ja de ugye nemén vagyok a hibás, hogy a saját hulyeégeid helyett megpróbálok cikkeket keresni"
Most már késő kapálózni, meg terelni, jól beégtél ezzel is...
"Olvasgas statisztikákat"
Azt csinálom, ezügyben neked vannak komoly hiányosságaid. -
#160 Equ: igazából engem ez a nagy meggyöződésed érdekel, hogy honnan van. Hátha tényleg jobb a Unixok-tól a Windoz. Én már melóztam WinNT-s rendszeren is(életemben akkor melóztam legtöbbet) is, de az már régen volt. Csak hátha azóta olyan jólett hogy inkább a Win-es szerveren fogok futtatni egy Java-s szervletet, nem Sun-on. De lehet hogy az Aix-et is lecserélném, gondolom újraindítás nélkül is lehet oprendszert cserélni.(az Aix tudja) Ja bocs lehet hogy a PPC-re se megy fel Windoz? nem tudom. De megpróbálom ha gondolod, de elötte kicsit átméretezem a Disket(persze on the fly(Aix tudja)), hogy tudjam elkülönitve installálni. Ja de lehet hogy nincs is benne videókártya. Húú had kérdezzem meg. Menni fog igy? ooopsz asszem a Sunban sincs Vidijó kártya, meg a mind a 8 proci UltraSparc. Segits léci! mert Windows-t akarok a szervereinkre. mert az olyan jóó! léci,léci segits! -
greywolf #159 "Ergo megint mese habbal az amiről beszélsz "
"Meséket te mondasz, mert mint elismerted korábban"
Figyu, 2 Qva egyzerű kérdést tettem fel:
1.
Le tudod fordítani az egész windowst vagy sem?
2.
Meg tudsz 100%-ig arról, hogy nincs backdoor a kódban, igen vagy nem?
Egyik kérdésre sem válaszoltál rendesen, mindig mellébeszélsz ("hát tulajdonképpen le lehet fordítani, de mivel tiltja a liszensz ezt nem szabad. meg edig még senki sem csinálta egyben, de én már beszéltem olyannal aki látott olyan embert aki megcsinálta, állítólag"
Szóval megint mellébeszélsz :)
"Mi másként lenne értelme, mint az egészet nézni?"
"Ezt jól elnézted... Ki az aki EGYBEN a teljes linux forrást ellenőrizte? Senki. "
Pl kínai kormány?:) Pl. az aki akarja ?:)
"Link? Forrás?:)"
"PDA market swells, Windows CE holds lead"
Na, jól mellé fogtál, lám a láma :)
Nesze 2003-as statisztika, itt még a PalmOS-el versenyez a CE (a dumáid arra a részérevonatkozik, hogy jöttawindowsésjóllenyomottmindenkit :))
PDA 2003-2004
"Én ezt találtam"
"Ugye tudod mi az a pda?"
Ja de ugye nemén vagyok a hibás, hogy a saját hulyeégeid helyett megpróbálok cikkeket keresni.
Bocsás meg Mester :)
"Hát persze, ahogy a "linux éve" most már minden év 2000 óta, miközben egy helyben toporog..."
Mese habbal :))
Olvasgas statisztikákat :)
-
Equ #158 "Ergo megint mese habbal az amiről beszélsz "
Meséket te mondasz, mert mint elismerted korábban közelében sem vagy a shared souce programnak, igy olyanról vitázol, amihez nem értesz.
"Mi másként lenne értelme, mint az egészet nézni?"
Ezt jól elnézted... Ki az aki EGYBEN a teljes linux forrást ellenőrizte? Senki. Mindenki csak részleteiben tudja átnézni. Hát ez zajlik a winnel is. Minket pl. baromira nem érdekel a mediaplayer forráskódja, mivel tiltva van a gépeken, ezért nem ellenőriztük a forrását, ellenben a bejelentkezést vezérlő GINA-t teljesen átnéztük, mivel kritikus rész. Ugye milyen egyszerű?
"Link? Forrás?:)"
PDA market swells, Windows CE holds lead
"Én ezt találtam"
Már megint ez a fránya szövegértés...
A kedvedért ide idézem miről beszélünk, hátha másodjára megérted:
"aztán megjelent a ms a pda piacon és lesöpörte a korábbról ott lévő linuxot és minden más szereplőt"
Ugye tudod mi az a pda?
"azaz kb. 5 év múlva a Linux az értéksítés vulumenében beelőzi a windowst"
Hát persze, ahogy a "linux éve" most már minden év 2000 óta, miközben egy helyben toporog... Baromi könnyű pár %-os piaci részesedésnél nagy növekedést elérni, 90%-os részesedésnél új piacokat meghódatni már inkább érdekes.
"igenis szánalmas, hogy az MSnek ez 10 évébe került, ha a 3.5-ös NT-vel elérték vlna azt mondom hűha, de így elég szánalmas"
OK... -
ubuntu #157 "Ha végre megtanulnál olvasni, akkor rájönnél, hogy ezt a témát egy linux fan hozta fel, hogy a win mennyit másol"
"Már megint a tényekkel nem alátámasztott hittérités"
Mindenki magából szokott kiindulni. Te pedig elég gyakran használod a "fun" "hittérírő" szavakat. Nem veszed észre, hogy csak te használod ezeket a végtelenül "szakmai" érveket. Pont ezek miatt válsz WindowsFunná és Microsoft hittérítővé, a saját fogalmaid szerint.
Én csak használom a Linuxot, mint bárki más a tanszéken. Több mint 10 éve azt biztosítja amire szükségem van, ennyi.
Itt pedig néha jól elszórakozok a lámaságodon és a "szakmai érveiden".
-
greywolf #156 Igen, ez abszolút rá vall, a múltkor a saját likjeire mondta, hogy mekkora marhaságok.
(a magyar cikk mellé megkerestem neki az eredeti németet is, de fröcsögött össze-vissza, aztán a két szöveget egymás mellé tettem a kedvéért :))
-
greywolf #155 " hogy majd 4x annyi win-t adnak el szerver oldalra mint linux-ot. De magyarázhatod a bizonyitványt"
Ezt a marhaságot honnan vetted?:)
MS marketing anyag ?:)
-
greywolf #154 "Összeroppannom a szakmai érveid alatt? Vicces lenne..."
Háát, nekem úgy tünt :)
"Mivel mint már leirtuk, a license elvileg nem engedi meg a saját fordítást"
Ergo megint mese habbal az amiről beszélsz :)
"megjegyzem, a hangsúly azon van, hogy az EGÉSZ egyezzen"
"Egyben nem hiszem, hogy bárki megcsinálta volna, mert bazi nagy meló, de külön-külön bármelyik filet elő tudod állitani és igy ellenőrizni."
Ha egy picit is gondolkoznál, nem mondanál ekkora marhaságokat :)
Mi másként lenne értelme, mint az egészet nézni?
Ha poloskát keresel otthon megnézed az egész szobádat, vagy megelégedsz a lámpával, szék aljával és a telefonnal? (a kredencet, virágcserepet, ágyat és a többit meg kihagyod ? :) SZAKEMBER :)
"Akarod mondani, szeretnél kérni pontos számokat?
Tessék a Gartner 2005-ös jelentése:"
Link? Forrás?:)
Én ezt találtam:
mobile deviced
Symbian 76.2%
..
Linux 13.7%
...
winfos 4.5%
"semmiből a több évtizedes szerver multal rendelkező unixot lenyomja. Ez tényleg szörnyű."
Mint a kollega említette:
-átrendeződés van Unix-Linux világban, az eladásokat célszerűbb együtt nézni
-A linux növekedése több éve négyszerese a windowsnak, az értékesítés volumene kb 1/4-e,
azaz kb. 5 év múlva a Linux az értéksítés vulumenében beelőzi a windowst
-A nagyobb cégek amióta beálltak a lnux mögé picivel kevésbé nyomják a saját Unixukat
-igenis szánalmas, hogy az MSnek ez 10 évébe került, ha a 3.5-ös NT-vel elérték vlna azt mondom hűha, de így elég szánalmas. :)